#metoo

Matt Damon was op de hoogte van misbruikverhaal Gwyneth Paltrow

Matt Damon was op de hoogte van het vermeende misbruik van actrice Gwyneth Paltrow door producent Harvey Weinstein. Dat zei hij in de televisieshow ‘Good Morning America’.

| Boris Lemereis

Matt Damon sprak samen met George Clooney over de vele beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Weinstein.

Lees ook
Nog meer vrouwen spreken zich uit over misbruik Weinstein, politie doet onderzoek

Macht misbruikt
Paltrow vertelde in de New York Times op 22-jarige leeftijd seksueel te zijn geïntimideerd door Weinstein. De filmproducent gebruikte zijn macht om de actrice haar mond te laten houden over het incident.

Onder controle
“Ik hoorde het verhaal van Ben Affleck, hij was met haar na Brad Pitt”, zei Damon. “Ik heb er nooit met Gwyneth over gepraat. Ben vertelde het me, maar ik wist dat ze tot een soort van overeenkomst waren gekomen. Ze had het onder controle. Ze was de ‘first lady’ van filmmaatschappij Miramax. En hij behandelde haar altijd ongelofelijk respectvol”, aldus Matt Damon over Paltrow en Weinstein.

Slecht gevoel
Damon had een slecht gevoel bij Weinstein maar had geen idee van de omvang van zijn gedrag. “Ik wist dat hij een womanizer was. Ik zou niet getrouwd met hem willen zijn. Maar van het misdadige seksuele roofdiergedrag had ik geen idee. Absoluut niet”, aldus de acteur, die in veel films speelde die door Weinstein werden geproduceerd.

Aantal actrices
Aan George Clooney had Harvey Weinstein verteld dat hij relaties had met “een aantal actrices die mijn vrienden waren”. “Ik geloofde niet echt dat ze een relatie met Harvey hadden, en dat hadden ze ook niet. Maar het idee dat dit roofdier, deze aanvaller vrouwen het zwijgen oplegde vind ik verschrikkelijk”, aldus Clooney.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser