Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Robin Wright vindt dat House of Cards-tegenspeler Kevin Spacey tweede kans verdient

Robin Wright vindt dat House of Cards-tegenspeler Kevin Spacey tweede kans verdient

Actrice Robin Wright, beter bekend als Claire Underwood in House of Cards, vindt dat haar oud-tegenspeler Kevin Spacey een tweede kans verdient. Spacey werd ontslagen na verschillende beschuldigingen van seksueel misbruik. 

| Marlie van Zoggel

‘Ik vind dat ieder mens het recht heeft op een tweede kans, daar geloof ik in. Het wordt groei genoemd’, zei Wright in een interview met de New York Post.

Ontslag

Vorig jaar kwamen de eerste verhalen naar buiten over seksueel wangedrag van de 58-jarige acteur. Toen bleek dat er ook klachten waren van medewerkers van de serie, waarin Spacey de rol van Amerikaans president vertolkte en tevens als producent bij betrokken was – werd hij op staande voet ontslagen.

Lees ook
Kevin Spacey zoekt hulp na meerdere beschuldigingen seksuele intimidatie

‘Hij mag bellen’

Wright, die de vrouw van Spacey speelt in House of Cards, zegt sinds het schandaal niets meer van Spacey te hebben gehoord: ‘Maar als hij er klaar voor is en mij wil spreken, kan hij contact opnemen.’

Laatste seizoen

Vanaf november is het laatste seizoen van House of Cards te zien op Netflix. Vanwege het ontslag van Spacey is de serie teruggebracht tot acht afleveringen. Frank Underwood zal daarin dus niet meer te zien zijn.

Lees ook
Netflix stopt samenwerking met Kevin Spacey definitief

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ANP | Foto: AFP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser