Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Harvey Weinstein doorbreekt zwijgen over seksueel wangedrag: 'Beschuldigingen zijn vals'

Hij hield een tijd lang zijn mond na alle beschuldigingen over seksueel misbruik. Maar nu is er voor Harvey Weinstein tóch een aanleiding om zijn zegje te doen.

| Martine Schut

“Er is genoeg bewijs om aan te tonen dat alle beschuldigingen vals zijn”, zo laat de Amerikaanse Hollywoodbons in een verklaring weten.

Lees ook
Voormalig assistent Harvey Weinstein klapt uit de school: ‘Ik moest zijn sperma opruimen’

Genoeg reden
Weinstein had er eigenlijk voor gekozen om zich niet publiekelijk uit te laten over de vrouwen die de filmproducent beschuldigen van seksueel wangedrag, maar volgens hem was er nu een reden wél iets van zich te laten horen. Dat is de documentaire Citizen Rose van actrice Rose McGowan, waarin ze haar activisme binnen de #MeToo-beweging vastlegt.

Trailer van die documentaire:

Grove leugens
“Na het zien van de vertoning van Rose McGowan, die puur en alleen haar eigen boek via deze weg promoot, was het voor ons onmogelijk om hier niet op te reageren. Deze vrouw probeert de heer Weinstein zwart te maken met een grove leugen, die niet alleen door de heer Weinstein wordt ontkend, maar ook door twee andere getuigen: de manager van mevrouw McGowan en collega-acteur Ben Affleck, tegen wie ze allebei gezegd zou hebben verkracht te zijn door de heer Weinstein. Althans, dat zegt ze nu. In 1997 zei ze tegen haar toenmalige manager en collega-acteur Affleck dat seksueel contact wederzijds was.”

Verkracht
Rose McGowan, bekend als actrice uit de serie Charmed, zegt op haar 23e verkracht te zijn door Weinstein. Dat maakte ze onlangs in een tweet bekend. Ze kreeg 100.000 dollar van de gevallen producent en ondertekende een zwijgcontract. Maar dat heeft ze nu dus doorbroken.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ABC News | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser