#metoo

Eindelijk voldoende bewijs: Harvey Weinstein aangeklaagd voor verkrachting

Eindelijk voldoende bewijs: Harvey Weinstein aangeklaagd voor verkrachting

Filmproducent Harvey Weinstein (66) is aangeklaagd voor verkrachting. De politie in New York heeft maanden onderzoek gedaan en dat leverde voldoende bewijs op.

| Kirsten Zijderveld

Ook voor ‘criminele sex’ is hij aangeklaagd, ofwel: sex met geweld.

Lees ook
Ex-vrouw Harvey Weinstein in eerste interview na onthullingen: ‘Ik was vernederd en gebroken’

Tot 25 jaar cel

Dat maakte de openbaar aanklager van Manhattan bekend. Een zogeheten ‘grand jury’ boog zich gisteren over de vraag of een aanklager voldoende bewijs heeft om een rechtszaak tegen Weinstein te beginnen. Het gaat om zogeheten aanklachten van de eerste en derde graad. De eerste graad is de ernstigste variant van verkrachting en sex met geweld. Daar staat in New York vijf tot 25 jaar cel op.

‘Ongefundeerde aantijgingen’

“Deze dagvaarding brengt de gedaagde een stap dichter bij verantwoording voor de misdaden waarvoor hij nu is aangeklaagd”, schreef de aanklager van Manhattan. In een reactie op de dagvaarding liet Weinsteins advocaat weten dat Weinstein niet van plan is schuld te bekennen voor “deze ongefundeerde aantijgingen”.

#metoo

Weinstein meldde zich vorige week bij de politie in New York. Tientallen vrouwen hebben de producent beschuldigd van seksueel misbruik. Dit was de aanzet voor de groei van de #MeToo-beweging.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser