Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Directeur van mediabedrijf Vice geschorst na verdenking van seksueel ongepast gedrag

Directeur van mediabedrijf Vice geschorst na verdenking van seksueel ongepast gedrag

Vice-directeur Andrew Creighton en afdelingshoofd Mike Germano zijn geschorst, omdat zij worden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag.

| Raounak Khaddari

Volgens de New York Times heeft het mediabedrijf schikkingen getroffen met vrouwelijke werknemers.

Lees ook
Voor het eerst ligt nu ook een vrouw onder vuur vanwege #MeToo-beschuldiging

Ontslag
In december zijn al drie werknemers van het Amerikaanse mediabedrijf ontslagen, omdat hun gedrag niet bij de normen van het bedrijf zou passen. Vandaag maakte de COO van het bedrijf, Sarah Broderick de nieuwe schorsingen bekend.

Nieuw jaar
Broderick schrijft in een memo dat het een nieuw jaar is “en een nieuw jaar is de tijd voor verandering”. Ook laat de COO weten dat er intern onderzoek gaande is.

Bedrijfscultuur
De memo en het interne onderzoek zijn het gevolg van een artikel dat de New York Times vorige maand publiceerde. Journalisten van de krant hebben twintig vrouwen gesproken die bij het Amerikaanse mediabedrijf werken. Zij verklaarden aan de krant slachtoffer te zijn van seksueel ontoelaatbaar gedrag.

Schikkingen
Uit mails die de slachtoffers met de journalisten hebben gedeeld, blijkt dat er schikkingen zijn getroffen om de incidenten in de doofpot te stoppen. De schikkingen zouden zijn voorgesteld medewerkers een klacht indienden over het ontoepasselijke gedrag.

Opmerkelijk
De journalisten vinden de incidenten bij VICE opmerkelijk, omdat er relatief jonge manen worden beschuldigd. De mannen van twintig, dertig en veertig jaar oud zijn namelijk opgegroeid met het idee dat seksuele intimidatie verboden is.

Hoe lang de Vice-directeur en afdelingshoofd zijn geschorst, is niet bekend.

NIEUWS | #METOO

Bron: New York Times | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser