Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

De lijst wordt alsmaar langer: Dustin Hoffman beschuldigd van aanranden stagiair

De lijst wordt alsmaar langer: Dustin Hoffman beschuldigd van aanranden stagiair

De Amerikaanse acteur Dustin Hoffman (80) is door auteur Anna Graham Hunter ervan beschuldigd dat hij haar ‘seksueel heeft lastiggevallen’.

| Tim van Erp

Volgens de actrice ‘kon Hoffman zijn handen niet thuis houden’ tijdens de opnamen van de televisiefilm Death Of A Salesman in 1985.

Lees ook
‘Entourage’-acteur Jeremy Piven beschuldigd van intimidatie door oud-Playmate

Minderjarig
Zij liep destijds als student stage bij het bedrijf dat de film produceerde en was zeventien jaar oud ten tijde van het incident. In een column voor The Hollywood Reporter doet zij uit de doeken wat er volgens haar precies is voorgevallen: ‘Het begon onschuldig, toen hij me vroeg om een voetmassage. Die heb ik ‘m gegeven. Maar al snel daarna ging het van kwaad tot erger.’

Oneerbare voorstellen
Ze vervolgt: ‘Hoffman greep me geregeld bij mijn achterwerk en sprak me toe in zeer expliciete bewoordingen. Ook deed hij enkele oneerbare voorstellen.’ Als voorbeeld haalt ze de keer aan dat zij in zijn trailer kwam vragen wat hij als ontbijt wilde. Daarop zou hij hebben geantwoord: ‘Een hardgekookt eitje en een zachtgekookte clitoris.’

Aandacht
Hunter zegt van een journalist het advies te hebben gekregen aan collega’s van toen te vragen of zij haar verhaal kunnen bevestigen. Dat durfde ze echter niet; over het algemeen had zij namelijk een leuke tijd op de filmset en aanvankelijk lachte ze om veel van Hoffmans opmerkingen. ‘Ja, ik genoot van de aandacht die ik van hem kreeg. Totdat ik er niet meer van genoot’, schrijft ze.

Lees ook
Opnames ‘House of Cards’ seizoen 6 opgeschort na beschuldigingen Kevin Spacey

Reactie Hoffman
Hoffman laat in een reactie aan het tijdschrift weten dat hij ‘het diepste respect heeft voor vrouwen’. ‘Ik voel me verschrikkelijk dat iets dat ik heb gedaan iemand ongemak heeft bezorgd. Het spijt me, het is geen goede afspiegeling van wie ik ben.’

Dustin en Anna op de filmset in 1985:

Anna nu:

Het rijtje wordt langer
Ook Hollywood-regisseur Brett Ratner is vandaag beticht van seksueel misbruik. Zes vrouwen, onder wie actrices Olivia Munn en Natasha Henstridge, vertellen in The Los Angeles Times hun verhalen. Henstridge stelt dat Ratner (bekend van onder meer de films Rush Hour en X-Men: The Last Stand en de maker van veel van Mariah Careys videoclips) haar dwong tot orale sex.

Gedwongen tot orale sex
De actrice, toen een negentienjarig model, was bij hem thuis met een groep anderen. Ze viel in slaap en toen ze wakker werd, bleek iedereen te zijn vertrokken. Ratner zou de uitgang hebben geblokkeerd en haar met fysieke kracht hebben gedwongen. De advocaat van Ratner zegt tegen The Los Angeles Times dat de regisseur nooit zoiets heeft gedaan. “Ik vertegenwoordig hem al twee decennia en geen vrouw heeft ooit een claim van seksueel wangedrag of intimidatie neergelegd.”

Brett Ratner:

Brett Ratner

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: ANP / The Hollywood Reporter | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser