Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#metoo

Cel en therapie voor jongen (17) die dertien vrouwen aanrandde

Cel en therapie voor jongen (17) die dertien vrouwen aanrandde

Een zeventienjarige jongen is door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het aanranden van dertien vrouwen. De jongen sloeg telkens toe vanaf de fiets.

| Jorieke van Noorloos

Hij sloeg de vrouwen op de billen, kneep in borsten of in het kruis en fietste vervolgens door. De incidenten deden zich alle in Deventer voor, tussen oktober 2017 en januari 2018.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De rechtbank legde de jongen 180 dagen jeugddetentie op, waarvan 167 dagen voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarde moet hij zich laten behandelen. Volgens de rechtbank is de jongen verminderd toerekeningsvatbaar. Hij moet in totaal zo’n 4000 euro aan schadevergoeding betalen.

Gevolgen

Volgens de rechtbank ondervinden de betrokken vrouwen nog steeds de gevolgen van de aanrandingen. In sommige gevallen durven zij bepaalde routes niet meer te lopen of te fietsen, of ’s avonds laat alleen te fietsen. De rechtbank rekent de jongen deze gevolgen zwaar aan.

Lees ook
Feestelijke WK-winst Frankrijk resulteert in drama: seksuele intimidatie en aanrandingen

NIEUWS | #METOO

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #metoo

Lees dit ook even

Please update your browser