Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Máxima reageert op emotionele videoboodschap moeder ontvoerde Insiya

Koningin Máxima heeft gereageerd op een open brief en videoboodschap van Nadia Rashid, de moeder van de nu vierjarige Insiya die ontvoerd is naar India.

| Marloes van Wijnen

In de boodschap vroeg Nadia vrijdag om de steun van de koningin en of zij haar zaak onder de aandacht wil brengen.

Lees ook
De ontvoerde Insiya (4) mag voorlopig bij vader in India blijven

‘Van moeder tot moeder’

“Ik schrijf u deze brief van moeder tot moeder, van vrouw tot vrouw, van mens tot mens”, zegt de moeder van Insiya in een emotionele video, te zien boven dit artikel. Ook vertelt ze dat ze inmiddels voor de tweede keer alleen zal zijn op Moederdag. “Het is een nachtmerrie waaruit ik maar niet ontwaak, en waar maar geen einde aan komt.”

‘Vergeet Insiya niet’

Vervolgens vraagt Nadia Máxima haar te steunen. “Ik kan u niet vragen om mijn dochter voor mij terug te halen, maar ik vraag u om uw steun. Ik vraag u om de zaak van Insiya niet te vergeten en daar, waar u in de gelegenheid bent, deze onder de aandacht te brengen.”

‘Schrijnend gemis’

Met haar reactie op de videoboodschap geeft Máxima daar gehoor aan. “Het is – in het bijzonder op Moederdag – verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend”, zo laat de koningin weten via de Rijksvoorlichtingsdienst.

Ontvoerd

Insiya werd in september 2016, destijds twee jaar oud, gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse Watergraafsmeer en ontvoerd naar India. Sindsdien leeft zij daar bij haar vader Shehzad H. Vorige maand heeft de rechter besloten dat Insiya nog een jaar bij haar vader in India mag blijven.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP/Rijksvoorlichtingsdienst | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser