nieuws

Mattie en Wietze reageren op breuk: 'Dit komt voorlopig niet meer goed'

Mattie en Wietze reageren op breuk: 'Dit komt voorlopig niet meer goed'

Gisteren werd bekend dat het populaire Qmusic-duo Mattie en Wietze hun samenwerking opzegt. Wietze is beledigd en geëmotioneerd, meldde De Telegraaf vanochtend. De krant publiceerde een mail.

| Boris Lemereis

Vandaag kwamen beide helften van het voormalige duo met een verdere verklaring.

Lees ook
Baas Qmusic bevestigt breuk Mattie en Wietze

Sky Radio
Vorig jaar is het radioduo benaderd door Sky Radio, schrijft Wietze. Ze besloten samen voor het nieuwe avontuur te gaan. Maar toen gebeurde er iets eigenaardigs. In zijn brief vertelt Wietze: ‘Dan komt het deel dat ik niet begrijp. Samen besloten we met elkaar verder te gaan, samen trokken we erop uit en samen maakten we keuzes en werkten we aan onze toekomst. Sterker: samen vertelden we Robert en Iwan dat we besloten hadden weg te gaan bij Q. Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om – achter mijn rug om – te onderhandelen over een contract voor jou alleen: €600.000,- per jaar en een Tesla voor de ‘Mattie Valk ochtendshow’.’

Appje op vakantie
Eerst konden Mattie en Wietze het er nog over hebben, en besloten ze zelfs tóch weer samen naar Sky Radio te gaan. Wietze: ‘Helaas duurde deze ‘opzegging’ maar een week. Toen ik lekker met vakantie was en ver weg in Portugal zat mij voor te bereiden op een nieuwe radio-toekomst met jou, had je de ‘moed’ om mij per app te laten weten dat je mij liet vallen en toch definitief je eigen contract ging tekenen bij Q.’

Ziel aan duivel verkocht
En daar is Wietze boos om. ‘Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen. En dat is wat ik niet begrijp. Je geeft daarmee in mijn ogen aan dat het voor de luisteraars belangrijker is dat jij radio maakt, in plaats van hen de Mattie & Wietze-ochtendshow te geven. Daarmee is het voortaan jouw ego waarnaar men mag gaan luisteren.’

 

Lees ook
Wat gaan we ze missen: 7 x dat Nederland niet uitgepraat raakte over Mattie & Wietze

Lastige maanden
Vanochtend vertelde Mattie op Qmusic zijn kant van het verhaal. Hij omschrijft de laatste maanden als “lastig”. Er waren onderhandelingen met Sky Radio, en het leek erop dat het duo de overstap zou wagen. Maar bij Mattie sloeg de twijfel toe. “Het is nogal een verhuizing. Toen ik dat goed in kaart had gebracht, beangstigde het me. Ik begon te twijfelen, ondanks mijn enthousiasme.”

Hart volgen
Wietze is anders, zegt Mattie. “Hij is rechtlijnig, en vond dat we ervoor moesten gaan. Op een dag stond ik voor de keuze: ga ik links, of ga ik rechts? Ik heb ervoor gekozen mijn hart te volgen. Ik wil bij Qmusic blijven, hier voel ik me thuis.”

Puinbende
Of hij daarbij te weinig met Wietze heeft overlegd? “In dat proces hebben we misschien te weinig samen aan tafel gezeten. Ik wilde echt niet meer overstappen, ik heb hem wel lang in die waan gelaten, en hij voelde dat uiteindelijk als een enorme belediging. Ik baal er enorm van dat ik mijn geloofwaardigheid heb verspeeld bij Wietze. Ik heb een enorme puinbende achter me gelaten waar ik veel spijt van heb.”

Doet pijn
Over de heftige brief van Wietze zegt Mattie: “Ik ben het met lang niet alles eens. Maar het is vooral jammer dat het zo tot een eind komt. We hebben vijf jaar te gekke radio gemaakt. Maar ik denk dat het voorlopig niet meer goed komt. Het doet pijn.”

Lees ook
Twitter reageert massaal op breuk Mattie en Wietze: ‘Dag favo radioduo’

Qmusic
In een schriftelijke reactie laat Qmusic vanmiddag weten ‘altijd vertrouwen te hebben gehad in een gezamenlijke toekomst met Mattie & Wietze. Programmadirecteur Iwan Reuvekamp: “We hebben er alles aan gedaan om Mattie en Wietze als duo bij elkaar te houden bij Qmusic. Dat was niet alleen onze droom, maar ook onze wens voor alle luisteraars die iedere dag hun radio aanzetten voor hen. We betreuren daarom ook het bericht en de keuze van Wietze.”

NIEUWS | BEKEND

Bron: Telegraaf / Qmusic | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser