nieuws

Marokko legt boerkahandel per direct stil

Marokko legt boerkahandel per direct stil

De productie en verkoop van boerka’s in Marokko wordt aan banden gelegd. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten.

| Marloes van Wijnen

Alle ondernemingen in de Marokkaanse kledingsector hebben een brief ontvangen waarin ze 48 uur de tijd krijgen om zich van hun boerkavoorraad te ontdoen.

Lees ook
Sociaal experiment: Simone van Saarloos liep in boerka door Amsterdam

Grote verrassing
De maatregel komt voor het land als een grote verrassing. Een boerka, waarbij het lichaam van de vrouw van top tot teen bedekt is, wordt volgens de Marokkaanse autoriteiten gebruikt bij criminele en terroristische activiteiten. Handelaren hebben hun klanten verteld dat ze om veiligheidsredenen geen boerka’s meer mogen verkopen.

Totaalverbod?
Of het verbod op productie en verkoop in de toekomst leidt tot een totaalverbod, is nog onduidelijk. Vrouwen mogen momenteel nog wel boerka’s dragen.

Ingetogen kleding
De boerka wordt door sommigen gezien als een uiting van toewijding. In islamitische landen is het gebruikelijk dat mannen en vrouwen zich zoals voorgeschreven ingetogen kleden. De manier waarop ingetogen kleding wordt ingevuld, is vaak cultureel bepaald.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser