nieuws

Mark werkt op droomplekken over de héle wereld

Mark werkt op droomplekken over de héle wereld

Mark van der Heijden (28) heeft een leven waar menig mens van droomt. Hij werkt op de meest bijzondere plekken ter wereld in ruil voor een slaapplek en eten. Zo schept hij het ene moment soep aan daklozen in Maleisië, en zit hij even later in een muziekstudio met dj Avicii en Coldplay-zanger Chris Martin.

| Tessa Heinhuis

Mark had een baan bij een reclamebureau in Amsterdam: geweldige sfeer, net een familie, maar na 7 jaar begon het te frustreren. Hij gaf daarom baan en appartement op en besloot de wereld over te reizen.

Stagiair met rugzak
Omdat Mark merkte dat geld snel opraakt als je aan het rondtrekken bent, bedacht hij een plan. Op een kartonnen bord schreef hij: de stagiair met een rugzak. Hij knutselde een website in elkaar en begon dingen op social media te plaatsen. Zijn vraag: geld heb ik niet nodig, om te reizen heb ik genoeg aan een bed en voedsel. In ruil voor een dag werk. Het is vooral de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende indrukken op te doen, om me te laten inspireren.

Hallo, ik ben Mark
Na 2 weken werd de enthousiaste jongen al uitgenodigd om in New York te spreken bij TedXTeen, een platform om jongeren te inspireren. Daar ontmoette Mark de beroemde muziekproducer Nile Rodgers. Via hem kwam hij in contact met vele beroemdheden, waaronder ook de cast van Sex and the City en de producent van Game of Thrones.

Ik ben nog niet klaar
Zijn leven ziet er elke dag anders uit. De ene dag springt hij met een parachute uit een vliegtuig voor een reclamespot, en een week later staat hij in Maleisië soep uit te delen aan armen en daklozen. Inmiddels puilt zijn CV uit van de verschillende banen en heeft hij een goed gevuld adressenboek. In het begin kreeg ik een paar prachtige banen aangeboden. Maar ik wil reizen, ben nog niet klaar.

NIEUWS

Bron: AD | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser