Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Mark de J. blijft vastzitten voor moord op zakenman Koen Everink

Mark de J. blijft vastzitten voor moord op zakenman Koen Everink

Ondanks een emotioneel en vurig betoog over zijn onschuld blijft Mark de J. vastzitten op verdenking van de moord op zakenman Koen Everink. Dat besloot de rechtbank in Utrecht.

| Lisa Koetsenruijter

De J. verwijt de politie en het Openbaar Ministerie tunnelvisie.

Lees ook
Familie Everink eist geldbedrag van Mark de J.

‘Slaap elke nacht slechter’
De J., de voormalige coach van tennisser Robin Haase, blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de dood van zijn vriend Everink. “Ik zit nu al ruim tien maanden vast; ik slaap er iedere nacht slechter van.” De J. verklaarde eerder al dat hij rond de tijd dat Everink werd gedood, was gekidnapt. Hij werd naar eigen zeggen uit zijn auto gesleurd, achterin vastgehouden, kreeg een muts over zijn hoofd en hoorde mensen zijn auto uitgaan.

‘Onderzoek is gedegen’
De officier van justitie ontkent tunnelvisie te hebben. “Het onderzoek is gedegen uitgevoerd, ik sta daarvoor. De J. was in het huis van Everink, het bloed van Everink is in zijn auto gevonden, De J. had aanzienlijke gokschulden bij Everink en De J. heeft zijn familie gevraagde een horloge van Everink kwijt te maken,” somt ze de bewijslast op.

Regiezitting
Dit alles was vandaag tijdens een zogeheten regiezitting te horen. Daarin wordt gesproken over onderzoekswensen en de voorlopige hechtenis. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland tussen 8 en 11 mei van dit jaar.

Lees ook
Mark de J. zocht online naar termen ‘halsslagader’ en ‘messteken’

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser