Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Ben je zwanger?' Manon Meijers legt uit waarom je met die vraag aan bodyshaming doet

'Ben je zwanger?' Manon Meijers legt uit waarom je met die vraag aan bodyshaming doet

Sterrenstylist Manon Meijers (40) is al zo’n twee jaar gelukkig met zanger Guus Meeuwis (46). Wordt het dan – zeker gezien haar leeftijd – niet eens tijd voor kinderen? 

| Justine Wouterson

Veel mensen lijken te vinden van wel.

Lees ook
Domien krijgt kritiek op ‘nieuwe’ lichaam: ‘Ik ben geschrokken van de harde reacties’

Manon? Mais non!

Dat mogen ze van Manon prima vinden, maar de vraag ‘ben je zwanger?’, mogen – nee, moeten – ze wat haar betreft voor zich houden. In een nieuwe column op haar eigen website Monstyle vertelt Manon vandaag dat zij al enkele maanden bestookt wordt met teksten als ‘ik zie iets aan je’ en ‘je straalt’. Daarmee doelen de bekenden én onbekenden op een zwangerschap en dat zit Manon eigenlijk hélemaal niet lekker.

‘Ben ik dik…?’

Manon is namelijk helemaal niet in verwachting. ‘Dus. Je bent veertig. Tot over je oren verliefd en intens gelukkig. En ik hoef denk ik niet uit te leggen dat je van geluk nét een tikje dikker wordt’, schrijft ze. Toen ze in januari door een medewerker van RTL Boulevard voor het eerst werd gevraagd of ze niet iets moest vertellen, kwam dat hard aan. ‘Wat daarop volgde was een dikke huilbui. En de door mij zelf o-zo-gehate-want-zo-onzeker-en-daarom-verschrikkelijk-onaantrekkelijke ‘Ben ik dik…?’.’

Vragenvuur

Het belletje van Boulevard bleek het begin van een vragenvuur. Het gaf Manon een ‘vervelend onderbuikgevoelletje’ dat ze niet goed kon plaatsen, maar ze zette het opzij. ‘Ik dacht: ‘Ach, hoort er vast bij. Iedere vrouw van mijn leeftijd met een fijne liefde en die niet gebaard heeft zal de volstrekt impertinente vraag weleens gesteld krijgen”, aldus Manon. Maar een Insta Stories-post van LINDA.meiden-hoofdredacteur Yara Michels gisteravond zette alles ineens in een compleet ander daglicht.

Bodyshaming

Yara bleek ‘DE vraag’ ook meer dan eens naar haar hoofd geslingerd te krijgen en daar net zo mee te zitten als Manon. ‘Yara was boos. Dit was bodyshaming. En ineens snapte ik waar dus steeds dat nare onderbuikgevoel vandaan kwam’, aldus Manon. En dus spreekt de stylist het eindelijk uit: ‘Lieve, nieuwsgierige dames en heren: zelfs als je in meer of mindere mate in de publieke belangstelling staat, is DE vraag niet geoorloofd #TeamYara.’

Lees hier de hele column van Manon. De screenshots van Yara’s Insta Stories zie je hieronder.

NIEUWS | BEKEND | MEEPRATEN

Bron: Monstyle | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser