Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Man wil voorkomen dat ex door hem bevruchte eitjes gebruikt om zwanger te raken

Man wil voorkomen dat ex door hem bevruchte eitjes gebruikt om zwanger te raken

De Amerikaanse Ilissa Watnik (42) is klaar om moeder te worden. Dit zou kunnen met de bevruchte eitjes die zij op jongere leeftijd liet invriezen, maar haar ex-vriend steekt daar een stokje voor.

| Robin Nanninga

De ex in kwestie, Kevin Heldt (46), probeert het proces te blokkeren.

Lees ook
Chrissy Teigen slaat hard terug na kritiek op IVF-behandeling

Samen besloten

Het stel was van 2014 tot 2016 samen. Tijdens hun relatie besloten ze bevruchte eitjes te laten invriezen. Beiden wilden graag kinderen. Het koppel bezocht een vruchtbaarheidskliniek in New York om een IVF-behandeling te starten. “Hij was zich er volledig bewust van, net als ik, dat de procedure bedoeld was om zwanger te raken en dat zwangerschap resulteert in de geboorte van een kind”, zegt Ilissa tegen New York Post.

Verklaring

De twee ondertekenden bij aanvang van die procedure een verklaring waarin stond dat Watnik de embryo’s zou krijgen als het stel uit elkaar zou gaan. De eerste poging mislukte. Ilissa was inmiddels veertig. De relatie verslechterde en Kevins interesse in het krijgen van kinderen daalde. Een tweede poging bleef uit, omdat Ilissa vreesde dat het door de stress toch niet zou lukken om zwanger te raken.

Alleenstaand moederschap

Het koppel verbrak de relatie. Ilissa besloot vorig jaar bewust voor alleenstaand moederschap te gaan en wilde daar de vier overgebleven embryo’s voor gebruiken. Toen haar ex hier lucht van kreeg, besloot hij alles te doen om het proces te vertragen, wetende dat de tijd niet in Ilissa’s voordeel werkt.

Rechtszaak

Hij liet de vruchtbaarheidskliniek weten zijn toestemming voor het gebruik van de door hem bevruchte eitjes in te trekken. De kliniek vertelde hem dat dit niet kon, waarna hij een rechtszaak aanspande. Zijn argument zou zijn dat hij vreest dat het vaderschap hem te veel geld zal kosten. “Maar ik heb nooit geteerd op Kevins geld. Ik heb een carrière en verdien mijn eigen geld.”

Te laat

Haar andere optie, naar de spermabank gaan, geeft Ilissa nog minder kans van slagen. Dan zou ze haar inmiddels 43-jarige eitjes moeten gebruiken, in plaats van de bevruchte eitjes van een aantal jaren geleden. “Als Kevin genoeg tijd krijgt om het proces te rekken, is het simpelweg te laat voor mij”, aldus Ilissa.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: New York Post | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser