Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Man verwondt meerdere mensen met mes in Duitse bus, twee Nederlanders gewond

Man verwondt meerdere mensen met mes in Duitse bus, twee Nederlanders gewond

Een Duitse man heeft in een bus in het Noord-Duitse Lübeck met een mes negen mensen verwond. De dader is inmiddels aangehouden.

| Yara Mureau

Dat meldt de Duitse politie. Bij het incident waren ook Nederlanders betrokken.

Bus

Zes mensen hebben steekwonden en drie anderen hebben ander letsel. Eén van de slachtoffers zou zwaar gewond zijn. De motieven van de 34-jarige dader zijn nog onbekend. Volgens de hoofdofficier van justitie zijn er geen aanwijzingen dat deze persoon geradicaliseerd is.

Nederlanders

Omrop Fryslan meldt dat er twee 21-jarige Nederlandse mannen betrokken waren bij het incident. Zij waren met een vriendengroep in Hamburg op vakantie en nu ligt een van hen in het ziekenhuis met steekwonden. Een van de mannen doet zijn verhaal bij de regionale omroep: “Achterin was brand. Ik dacht dat de bus zou exploderen. Ik heb twee oudere mensen gepakt en we zijn de bus uit gerend. Een van m’n vrienden ging daarna terug naar de bus, want hij wilde er nog iemand uit halen. Het eerste wat ik toen zag, was dat een man zich naar mijn vriend draaide, uithaalde en hem net onder zijn nek raakte. Hij was vrij heftig aan het bloeden.”

Keukenmes

De dader haalde volgens ooggetuigen plotseling een keukenmes tevoorschijn en begon mensen te steken. De chauffeur stopte de bus onmiddellijk en opende de deuren. De dader is door inzittenden van de bus overmeesterd.

Lees ook
‘Openbaar Ministerie eist levenslang voor ‘vergismoord’ op Youssef El Kahtaoui’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser