Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Man mishandeld in Amsterdam vanwege geaardheid

Man mishandeld in Amsterdam vanwege geaardheid

Op de foto hierboven hangt de regenboogvlag uit, maar daar is weinig aanleiding toe. Afgelopen weekend is in Amsterdam een homostel op de Prinsengracht aangevallen. De mannen liepen zaterdagavond laat met de armen om elkaar heen geslagen over een slecht verlichte straat, toen ze door een groep werden belaagd. 

| Ingrid Hofstra

Ze riepen keihard: ‘Vieze kankerhomo’s’, zegt Ronald, die in Het Parool zijn verhaal doet en niet wil dat zijn achternaam bekend wordt. Om een uur of half twaalf werden hij en z’n vriend aangevallen door vier jongens. Ik zei nog: ‘Dankjewel, wat een aardig compliment’. Niet eens: ‘Hou je bek!’. 

‘Vol in mijn gezicht geslagen’
Het maakte niets uit. Een van de jongens kwam meteen op Ronald af. Ik draaide me weg en meteen werd ik vol op de zijkant van mijn gezicht geslagen, op mijn kaak en oor. Zo hard dat drie piercings uit mijn oor werden geslagen.‘ Ronald hoorde niets meer, viel op de grond en kreeg nog twee trappen na. Toen is hij weggerend, met zijn drie vrienden erachteraan.

Gehoor is terug
Volgens het stel waren de daders twintigers met een lichtgetinte huidkleur. In het ziekenhuis bleken de verwondingen gelukkig mee te vallen. Sinds gisteren is ook het gehoor teruggekomen.

‘Het moest er een keer van komen’
Ronald heeft vandaag aangifte gedaan. De politie heeft camerabeelden en als het nodig is worden die uitgezonden op televisie. De schrik zit er flink in bij Ronald, maar hij vindt ook dat hij geluk heeft gehad. Hij had me nog tien trappen kunnen geven, zegt hij in het Parool. Het moest er vroeg of laat een keer van komen. Laat dit dan maar mijn keer zijn. Ik hoor de laatste tijd zo vaak van vrienden dat zij een mep hebben gekregen in de stad.

 

 

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: Parool | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

AndeAnde

Wat een naar nieuws. Spijtig om te horen dat je zelfs in Nederland, en dan nog wel Amsterdam, nog steeds niet gewoon kan zijn wie je bent zonder gevaar.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser