nieuws

Man klaagt Grindr aan nadat honderden mannen zich bij hem melden

Man klaagt Grindr aan nadat honderden mannen zich bij hem melden

De Amerikaanse Matthew Herrick (32) klaagt de datingapp Grindr aan. De afgelopen vijf maanden meldden meer ongeveer elfhonderd mannen zich op zijn thuisadres en op zijn werk.

| Boris Lemereis

En nee, die mannen waren niet op zoek naar een goed gesprek.

Lees ook
Priesters in spe gestraft om Grindr-gebruik

Nepaccounts
Ze verkeerden in de veronderstelling dat ze sex met Matthew zouden gaan hebben, meldt CNN. Volgens Matthew heeft zijn ex-vriend verschillende nepaccounts op de app geactiveerd, waarbij hij foto’s en gegevens van Matthew gebruikte.

Rollenspel
De ex ging een gesprekje met de mannen aan en nodigde ze uit om naar Matthews huis te komen, of naar het restaurant waar hij werkt. Daarbij zou zelfs gezegd zijn dat ze niet gek moesten opkijken als Matthew zou tegenstribbelen of ontkennen. Dat zou deel van een rollenspel zijn.

Kansen
Tegen zijn ex-vriend heeft Matthew al eerder aangifte gedaan. Het is onduidelijk welke kansen Matthew maakt in de rechtszaak tegen Grindr. Het is een plicht van bedrijven als Grindr om hun klanten te beschermen, maar de vraag is wat ze hier tegen hadden kunnen doen. Eerder werd het bedrijf vrijgepleit toen een man via de app sex met een minderjarige had geregeld.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: CNN | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser