nieuws

Man die homostel mishandelde bij de pont in Amsterdam moet dertig maanden de cel in

Man die homostel mishandelde bij de pont in Amsterdam moet dertig maanden de cel in

De 24-jarige Mamadou D. heeft dertig maanden gevangenisstraf gekregen voor de ernstige mishandeling van twee mannen vorig jaar bij de pont in Amsterdam.

| Merel Boudrie

Ook moet hij een schadevergoeding betalen van ruim achtduizend euro.

Lees ook
Homoseksuele mannen zwaar mishandeld bij Amsterdamse pont

Homogeweld
Net als het Openbaar Ministerie (OM) oordeelt de rechtbank in Amsterdam dat niet kan worden vastgesteld dat het om homogerelateerd geweld ging. Juist om die vermoedens deed het incident aanvankelijk veel stof opwaaien.

Schedelbreuk
De twee vijftigers werden in oktober vorig jaar door drie mannen toegetakeld toen ze van een feestje kwamen. Op de pont zouden de daders het stel al hebben lopen jennen. Nadat de mannen met hun scooter van de pont af waren gereden, kwamen ze de daders weer tegen, en belandden ze op de grond. Vervolgens werden ze volledig in elkaar geslagen. Eén van hen liep een schedelbreuk op.

‘Volstrekt nodeloos’
Het OM eiste onlangs vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. De straf valt lager uit omdat poging tot doodslag niet is bewezen. Desondanks rekent de rechtbank het de man zwaar aan dat hij zijn willekeurige slachtoffers zo heeft toegetakeld. “Volstrekt nodeloos heeft hij binnen een paar seconden het leven van twee onschuldige burgers volledig overhoop gehaald.”

Andere verdachten
Een tweede verdachte moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Over de vervolging van de derde verdachte moet het OM nog een beslissing nemen.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser