nieuws

Madonna adopteert meisjestweeling (4) uit Malawi

Madonna adopteert meisjestweeling (4) uit Malawi

De twee nieuwe adoptiekinderen van Madonna heten Esther en Stella, een tweeling van vier jaar. Dat heeft justitiewoordvoerder Mlenga Mvula vandaag laten weten.

| Marloes van Wijnen

Het is nog niet bekend wanneer de 58-jarige popster de meisjes mee naar huis mag nemen.

Lees ook
Madonna mag nog twee kinderen uit Malawi adopteren

Meisjestweeling
Het hooggerechtshof in de hoofdstad Lilongwe verleende Madonna eerder vandaag toestemming voor de adoptie van twee kinderen. In de loop van de middag werd bekend dat het een meisjestweeling is geworden. De Queen of Pop was bij de uitspraak aanwezig.

Groot gezin
De zangeres heeft al twee kinderen uit Malawi. Ze adopteerde zoon David Banda in 2006 en dochter Mercy James in 2009. Madonna heeft daarnaast nog een biologische zoon en dochter. Met regisseur Guy Ritchie kreeg ze Rocco, die inmiddels zestien jaar is. Haar oudste dochter, de twintigjarige Lourdes, kreeg ze met de acteur Carlos Leon.

Proeftijd
Er zijn strikte voorwaarden verbonden aan het adopteren van kinderen uit Malawi. De plaatselijke wet schrijft voor dat Madonna een jaar proeftijd heeft om zich te bewijzen als moeder van de meisjes. In het geval van problemen kunnen de autoriteiten hun toestemming dan alsnog intrekken.

Geruchten ontkend
Eerder ontkende de zangeres geruchten over een aanstaande adoptie. “Ik ben in Malawi om te kijken hoe het met het kinderziekenhuis in Blantyre gaat”, liet de zangeres weten aan Us Weekly. “En daarna ga ik weer naar huis. De geruchten over een adoptieproces zijn niet waar.”

Lees ook
Madonna in Malawi, maar ‘niet voor adoptie’

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser