Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Pakje sigaretten kost straks 10 euro (en dat is nog maar het begin)

Pakje sigaretten kost straks 10 euro (en dat is nog maar het begin)

Om snel tot een volledig rookvrije generatie te komen, wil de regering vergaande maatregelen treffen. Zo kost een pakje sigaretten over een paar jaar minimaal een tientje. 

| Jorieke van Noorloos

Al vanaf volgend jaar worden de accijnzen substantieel verhoogd, meldt De Telegraaf, die een concept-akkoord over de nieuwe regels inzag.

Rookhokken

En dat is niet het enige: in de zorg, bij de overheid en in de horeca mag binnen een paar jaar helemaal niet meer worden gerookt. Ook niet in rookruimtes of in rookhokken op het eigen terrein. Datzelfde geldt voor schoolpleinen, speeltuinen en sportterreinen.

Lees ook
Twee en hopeloos verslaafd: deze peuter rookt veertig sigaretten per dag

Geen sigaretten op werk

Op den duur moeten alle bedrijven volledig rookvrij worden. Zowel buiten roken als rookruimtes worden daarbij verboden. Het verbod zal gelden voor alle tabaksproducten, de e-sigaret, de shisha-pen, de waterpijp, kruidenmengsels en aanverwante producten.

Dictaat

Dit staat in het concept-akkoord dat staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) met antirookclubs en gezondheidsorganisaties heeft afgesproken. De tabaksindustrie werd bij die onderhandelingen geweerd. Desgevraagd spreekt de tabaksbranche van een “dictaat” en van “vergaande inmenging in het privéleven van volwassen rokers.”

Lees ook
Waarom deze columnist rokende mensen bij het ziekenhuis best begrijpt: ‘Moment van verdoving’

NIEUWS | OH OH DEN HAAG

Bron: De Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser