Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lottie Mae (31) is trots op haar maat 50

Lottie Mae (31) is trots op haar maat 50

Plussize-modellen zijn volgens singer-songwriter Lottie Mae vaak helemaal niet zo ‘plussize’. De Nijmeegse schittert nu zelf met maat 50 in een campagne van grotematenmerk X-Two.

| Madelijne Daub

Sinds een week is de campagne ‘live’ in zestien landen, van België tot Duitsland.

Herkenning
Dat ze is gevraagd, noemt Lottie Mae ‘een eer’. Ze krijgt veel reacties van vrouwen die zichzelf eindelijk herkennen. “In Nederland werken weinig merken met modellen die grotere rondingen hebben”, vertelt ze. “Een vrouw met maat 58 moet kijken hoe iets staat op een model met maat 42, terwijl het volledige plussize-spectrum tot maat 60 en soms verder loopt.”

Suiker 
Lottie Mae kampte tot twee jaar geleden met een eetstoornis, waarbij ze haar emoties wegat. Tot ze haar eetpatroon onder de loep nam. “Ik ben gaan experimenteren en merkte hoe extreem ik reageer op suiker. Wat suiker met mijn brein doet, is zoals een ander op drugs reageert.” Sinds ze suiker en sommige E-nummers links laat liggen, zit ze veel beter in haar vel. “Ik dacht eerst: nooit meer koek, taart, snoep? Laat maar zitten dan. Maar het blijkt voor mij de oplossing. Ik heb er geen behoefte meer aan.”

Kilo’s kwijt
Ze viel in die twee jaar ook af, al was dat niet het doel. Ze heeft nu maat 48/50 aan de bovenkant en 52/54 onder. “Ik ben niet succesvoller nu ik mijn eetstoornis heb overwonnen, maar ik heb een persoonlijke groei doorgemaakt. Dat maakt me veel gelukkiger en creatiever.”

Beyoncé
Sinds haar achttiende doet Lottie Mae af en toe fotoshoots als plussize-model, maar die voor X-Two was andere koek. “Ik voelde me echt Beyoncé”, lacht ze. “Alles werd gedaan, mijn nagels, haar en make-up. Ik ben ook wel echt zo’n meisje dat dat allemaal te gek vindt. En ik heb heel veel gelachen vooral.”

Jurkenmeisje vindt broek
Ook kwam ze tot wat mode-inzichten: “Ik draag nooit een spijkerbroek, dat ziet er niet uit. Ik ben meer een jurkenmeisje. Maar ik heb tijdens die shoot de spijkerbroek van mijn leven gevonden. En iets langs over je broek dragen en aan de voorkant een beetje erin doen: ik zie op de foto’s dat dat echt heel goed staat.”

Trots
Ze hoopt dat ook andere merken voor nóg een maatje meer kiezen. Maar belangrijker nog: “Ik hoop dat dit voor vrouwen met mijn maat of een grotere een stimulans is om trots te zijn op wie je bent.”

Oproep
Trots op die spillebenen of je rondingen? Wil je een taboe doorbreken? Of heb je iets overwonnen? Kortom, heb jij een goed verhaal over je lijf te vertellen? LINDAnieuws is op zoek naar mensen die dat met ons willen delen. Mail je verhaal in maximaal 400 woorden naar internet@lindanieuws.nl.

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Babette BrouwerBabette Brouwer

Het gaat er niet om of maat 50 wel/niet gezond is. Er zijn nu eenmaal behoorlijk veel vrouwen met een maatje meer. En die willen ook graag modieus en leuk gekleed gaan en net als hun slankere soortgenoten de mogelijkheid hebben kleding te kunnen beoordelen op een model dat dichter bij hun eigen lichaam aansluit.Want een jurkje dat top staat op een maat 42 oogt totaal anders bij een maat 50 of groter.En daar zouden meer zichzelf respecterende merken gebruik van moeten maken.Dat heeft niets te maken met overgewicht goedkeuren of niet, maar met realiteitszin (en commercieel inzicht).Dus ladies...jullie zure opmerkingen slaan kant noch wal.Lottie showt dat je met de kleding van dit merk ook met een wèrkelijke grote maat er leuk uit kunt zien en niet bent veroordeeld tot vormeloze soepjurken zonder vorm.

FloorFloor

Eens met Imara. Het is een harde werkelijkheid dat het hier niet gaat om een ronde vrouw, maar over iemand met ernstig overgewicht. Dat ze (na opmaken en kapper en misschien fotoshop) een leuk koppie heeft doet er niet toe. Ontkenning in de vorm van het verkleinwoord 'maatje 50'leidt tot in stand houden van de mythe dat overgewicht oké is.

LucienneLucienne

Het gaat niet om het in stand houden van enige mythe. Het gaat erom dat je niet hoeft te wachten met gaan leven of leuke kleren dragen tot je dunner bent. Juist niet, daar in de praktijk blijkt dat de meeste mensen die afvallen daarna weer aankomen. Moeten dikke mensen zich blijven verstoppen? Nee dus.

ImaraImara

Ik vind het altijd zo raar dat vrouwen met zo veel overgewicht spreken van "rondingen"of "vrouwelijke rondingen". Rondingen zijn vrouwen met een gezond gewicht met een mooi stel billen en borsten. Ja, zware vrouwen hebben ook een groot stel billen en borsten, maar alles aan deze vrouwen is groot.... Ik ben zelf ook niet de slankste (maat 40) maar dit noem ik gewoon vetrollen en geen rondingen.

KaatjeKaatje

Imara heeft hier gewoon een punt. Er zijn nu eenmaal mensen in allerlei soorten en maten. Mensen met een maatje meer hoeven zich niet te verstoppen, maar er is wel een verschil in het hebben van rondingen en vetrollen. Don't sugarcoat it, maar noem het beestje gewoon bij de naam. Dik dus.

Flying Dutch GirlFlying Dutch Girl

Imara, volgens mij heb jij een behoorlijk probleem. Allereerst vind ik je commentaar behoorlijk infantiel. Daarbij is de opmerking dat je metje maat 40 ook niet de slankste bent, behoorlijk zielig. Hulp zoekenmeid......

MoniqueMonique

Wat een onaardige opmerking Imara! Alsof iemand daarop zit te wachten, pffff.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser