Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

YouTuber Logan Paul herdenkt overleden Nederlander Nick (17) in vlog

De Zuid-Hollandse Nick van der Laan overleed onlangs op zeventienjarige leeftijd aan een zeldzame vorm van botkanker. Hij wordt herdacht door de populaire Amerikaanse YouTuber Logan Paul.

| Boris Lemereis

In een vlog raakt hij emotioneel als hij het verdrietige nieuws over Nick brengt. Logan en Nick ontmoetten elkaar vorig jaar, en dat heeft volgens Logan grote indruk gemaakt.

Lees ook
Vlogger Jiami (18) openhartig over terugkeren eetstoornis na vragen van kijkers

Wens van Nick

De ontmoeting vond plaats met dank aan Stichting Make-A-Wish. De stichting vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Nick wilde de YouTuber dolgraag ontmoeten, en zo geschiedde.

In tranen

In zijn nieuwste vlog leest Logan de e-mail voor waarin hij te horen kreeg dat Nick was overleden. Toen hij de mail kreeg, barstte hij in tranen uit, zo vertelt hij. Logan herinnert zich vooral de grappen die ze maakten over de (Amerikaanse uitspraak van de) stroopkoeken die Nick meenam. Logan: “Nick, jouw energie was besmettelijk. Waar je nu ook bent, het ga je goed.”

Medeleven

Logan Paul heeft 16 miljoen volgers op YouTube. De video waarin hij over de dood van Nick vertelt is meer dan vijf miljoen keer bekeken. In de reacties betuigen volgers hun medeleven.

Collectebus

De ontmoeting met Logan heeft ook grote indruk gemaakt op Nick, zo staat in de e-mail en in de rouwadvertentie van Nick te lezen. Hij had het er in zijn laatste dagen veel over. Op verzoek van Nick staat bij zijn begrafenis een collectebus voor Make-A-Wish.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: YouTube | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser