Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Kijkers voelen zich beduveld: Gordon trouwt met niemand

Kijkers voelen zich beduveld: Gordon trouwt met niemand

Dit is het ochtendnieuws van vrijdag 15 december: tieners opgepakt voor doodsteken man in Sneek, drie nieuwe beschuldigingen seksueel misbruik Dustin Hoffman en presentator André van der Toorn is kankervrij.

| Martine Schut

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Tieners opgepakt voor doodsteken man in Sneek

Bij de steekpartij kwam gisteren een 39-jarige man uit de stad om het leven. Het incident vond plaats in de Johan Willem Frisostraat in Sneek. Volgens buurtbewoners werd de man in zijn huis neergestoken en is hij op straat overleden. Reanimatiepogingen haalden niets uit: hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Er is de hele dag gezocht naar de daders, waarbij gebruik werd gemaakt van Burgernet. De politie heeft twee jongens van zestien en zeventien uit de gemeente Súdwest-Fryslân aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. Volgens Omrop Fryslân had de steekpartij mogelijk te maken met een ruzie over drugs, maar ook daar wil de politie niets over zeggen.
(Omrop Fryslân)

Kijker baalt: Gordon trouwt met niemand

‘Wéken verspild aan deze poppenkast’, klinkt het op social media. En: ‘Dit is een beetje als goede sex en dat hij dan vlak voordat je klaarkomt stopt’, schrijft een andere kijker. Gisteren zat half Nederland aan de buis gekluisterd voor de achtste en laatste aflevering van Gordon Gaat Trouwen… Maar Met Wie? Aan het einde van zijn zoektocht naar een ideale echtgenoot besloot de zanger niemand ten huwelijk te vragen. Hij ging voor zowel Manuel (34) als Rogier (41) niet op de knieën. De zanger heeft het naar eigen zeggen geprobeerd, maar de ware zat er gewoon niet tussen. ‘Liefde is niet te af te dwingen’, laat hij via Facebook weten. Gordon: ‘Ik heb nog met alle goede wil van de wereld dit gevoel om proberen te draaien, maar helaas.’
(Gordon Gaat Trouwen…Maar Met Wie?)

Politie houdt verdachte aan na steekpartij Maastricht

De vermoedelijke dader zou een familielid zijn van de slachtoffers. Volgens diverse mensen uit de buurt is de opgepakte man een Syriër. De politie bevestigt alleen dat gisteravond een man en een vrouw zijn doodgestoken. Drie anderen raakten gewond. De politie vond de dode aan de Botsaartstraat, de gewonden werden aangetroffen op de Joseph Postmesstraat in Maastricht, een stuk verderop. Het is onduidelijk wat de aanleiding is geweest en wat de twee steekpartijen met elkaar te maken hebben. Van een terroristisch motief is volgens de politie geen sprake. Premier Mark Rutte noemt de steekpartij vreselijk nieuws. “We moeten vaststellen dat er heel veel leed is in Maastricht. Ik wil mijn medeleven betuigen met de families van de slachtoffers”, zei Rutte gisternacht na afloop van een EU-top in Brussel.
(ANP)

Nieuwe beschuldigingen misbruik Dustin Hoffman

Eén van de vrouwen die de acteur nu beschuldigt was minderjarig toen hij zich ongevraagd voor haar uitkleedde. Hoffman was de vader van een schoolvriendinnetje van de tiener. “Hij stond daar naakt. Ik viel bijna flauw, het was de eerste keer dat ik ooit een naakte man zag. Ik was doodsbang en wist niet wat ik moest doen”, vertelt Cori Thomas. De vrouwen doen hun verhaal in entertainmentmagazine Variety. De overige twee zeggen dat de acteur hen zonder hun instemming met zijn vingers penetreerde. Volgens Variety heeft Hoffman geen gebruikgemaakt van de mogelijkheid te reageren op de beschuldigingen. Zijn advocaat noemt de aantijgingen in een brief aan het moederbedrijf van het blad laster.
(Variety)

Mooi nieuws: André van der Toorn is kankervrij

De SBS-presentator is volledig hersteld, laat hij blij via Facebook weten. ‘Ik heb vandaag bij de VU het best denkbare nieuws gekregen: de kanker is weg. Volledige remissie zoals ze dat noemen. Ik kan het nog niet helemaal bevatten en ben onwaarschijnlijk blij’, schrijft André, bij wie dit voorjaar lymfeklierkanker geconstateerd werd. Hij heeft zich enorm gesteund gevoeld door zijn volgers in de, naar eigen zeggen, meest spannende, verdrietige, onwerkelijke en onzekere periode uit zijn leven, waarin ook nog zijn relatie met zijn vriendin Anne-Marie na bijna twintig jaar op de klippen liep.
(Facebook)

Ron en Duco kregen dochter Liv via draagmoeder

De twee mannen vloggen in ‘De vaders van Liv‘ over hun avontuur voor LINDAtv. Van de eerste echo tot zelfs de bevalling: kersverse vaders Duco en Ron (beiden dertig) hebben de zwangerschap van draagmoeder Pauline van A tot Z meegemaakt. In vier afleveringen duiken we in het leven van de twee mannen, en volgen we ze bij het hele draagmoedertraject. Het stel wil met de vlogs laten zien hoe bijzonder en mooi een draagmoedertraject is. “Maar ook hoe normaal ons gezin is. Wij hebben tenslotte ook gewoon poepluiers”, vertelt Ron aan LINDAnieuws. Ook hopen de mannen awareness te creëren voor de omslachtige manier waarop homostellen het gezag over hun kind krijgen.
(LINDAnieuws)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser