nieuws

Dylan Groenewegen grijpt op Champs-Élysées zijn eerste etappezege

Dylan Groenewegen grijpt op Champs-Élysées zijn eerste etappezege

Dit is het ochtendnieuws van maandag 24 juli: kind (3) ‘maakt het redelijk’ na ongeluk Tilburgse kermis, Groningen wil eerste rookvrije stad worden en Tourwinnaar Chris Froome helpt fan met huwelijksaanzoek.

| Martine Schut

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Dylan Groenewegen wint slotrit Tour de France

De Nederlander was gisteren op de Champs-Élysées in Parijs de snelste in de massasprint. Dylan Groenewegen was bijzonder geëmotioneerd: “Als je dan toch moet winnen, kun je het het beste hier doen”, zei de sprinter tegen de NOS. Een week geleden zorgde Bauke Mollema voor de eerste Oranje-zege. De eindoverwinning van Chris Froome kwam zoals verwacht niet meer in gevaar. De 32-jarige Brit won de Tour voor de vierde keer. De 103 kilometer lange rit van Montgeron naar Parijs’ beroemdste avenue stond traditioneel in het teken van champagne en het uitdelen en ontvangen van felicitaties.
(ANP)

Kind ‘maakt het redelijk’ na ongeluk kermis

De driejarige jongen is buiten levensgevaar, meldt de politie namens zijn ouders. De familie is gisteren samen met hun zwaargewonde kindje naar het ziekenhuis gegaan. ‘Het jongetje is daar met zorg behandeld’, laat de politie weten. Hij viel gisteren door onbekende oorzaak uit een karretje van de attractie Die Fantastische Reise op de kermis in Tilburg. De attractie was gecertificeerd, maar de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) liet zondag weten dat er een nieuwe keuring moet komen. Het jongetje raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.
(ANP)

Limburgse studente (20) vermist in Frankrijk

Elle Custers is afgelopen weekend niet aangekomen op haar vakantieadres in Frankrijk. Dat meldt de politie Limburg. Vrijdagavond heeft Elle nog contact gehad met haar ouders en daarna niet meer. Ze verbleef op dat moment in de omgeving van Bordeaux. Elle reisde vanuit haar au pair-adres in Spanje naar Frankrijk. Dat deed ze per fiets en per trein. Ze had een treinkaartje om zaterdag naar de Franse plaats Sainte Foy la Grande te reizen. Het is onbekend of ze deze reis vanuit Bordeaux ook daadwerkelijk heeft gemaakt. Mensen die meer informatie over Elle hebben, kunnen dit doorgeven aan de politie op het telefoonnummer 0900-8844.
(De Limburger)

Groningen wil eerste rookvrije stad worden

Initiatiefnemer en verslavingsarts Robert van de Graaf wil een rookvrije generatie. “De meeste mensen die verslaafd raken aan tabak, beginnen met roken omdat ze op jonge leeftijd anderen zien roken”, zegt hij tegen de NOS. Daarom wil hij naar een situatie waarin het niet meer vanzelfsprekend is dat kinderen volwassenen zien roken. De bedoeling is vooralsnog niet dat roken op straat strafbaar wordt. De aangesloten organisaties willen het roken stap voor stap ontmoedigen: zo gaat het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) proberen de gebouwen in 2019 volledig rookvrij te hebben.
(NOS)

Kijkers verrast door decor ‘Zomergasten’

‘Prachtig decor, deze ondergelopen camping’, zei iemand op Twitter. ‘Zomergasten heeft dit jaar een vet decor’, zei weer een ander. Het moge duidelijk zijn, de kijker was enthousiast over de ondergelopen camping. Het decor is ontworpen door Neal Groot en Koen Steger. Zij wonnen onlangs de decorpitch met het ontwerp ‘De Camper’. VPRO Zomergasten is, mét nieuw decor, van 23 juli tot en met 27 augustus 2017 elke zondagavond te zien op NPO 2. Het programma wordt gepresenteerd door Janine Abbring.
(Twitter)

Chris Froome helpt fan met huwelijksaanzoek

Een man ging op zijn knieën toen de Tourwinnaar de verlovingsring tevoorschijn haalde. De vrouw was door haar vriend in het ootje genomen en dacht dat ze gisteren in Parijs een meet and greet had met Chris Froome. Maar ze werd ten huwelijk gevraagd. Een video van het aanzoek gaat inmiddels de hele wereld over. De Britse sportzender Sky Sports legde het moment live vast en presentatrice Orla Chennaoui vertelde de kijkers: “Ze zei ja.”
(Sky Sports)

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser