Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Roken veel schadelijker dan fabrikanten op verpakking vermelden

Roken veel schadelijker dan fabrikanten op verpakking vermelden

Het ochtendnieuws van woensdag 13 juni: roken schadelijker dan fabrikanten melden, we kopen meer duurzame producten en Gerard Joling onthult hoeveel bedpartners hij heeft gehad.

| Boris Lemereis

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Lees ook
Vader Anne Faber: ‘Ik zal haar nooit meer binnen zien stuiven met haar glimlach’

170.000 ouderen worden thuis uitgebuit of mishandeld

Dat komt neer op één op de twintig ouderen. De meest voorkomende vorm is financieel misbruik, maar uit onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat ook psychische en fysieke mishandeling vaker voorkomen dan werd gedacht. De dader is meestal een bekende. Vaak gaat het om een vriend of kennis, buurman, een broer of zus, of zoon of dochter. Bijna zes op de tien daders zijn mannelijk.
(RTL Nieuws)

Roken veel schadelijker dan fabrikanten melden

In het slechtste geval bevat de rook zelfs 26 keer zoveel teer als op het pakje staat. In andere gevallen is de hoeveelheid teer, nicotine en koolmonoxide zeker twee keer zo hoog als fabrikanten opgeven, blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Tabaksfabrikanten volgen EU-richtlijnen, die hen toestaan de waarden te meten terwijl de kleine ventilatiegaatjes die in sigaretten zitten worden opengelaten. Volgens het RIVM ontstaat een realistischer beeld als de gaatjes worden afgeplakt.
(RIVM)

‘Kim Jong-un gaat VS bezoeken, Trump Noord-Korea’

Het zou een belangrijke stap zijn in het verbeteren van de relatie tussen de landen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA naar aanleiding van de ontmoeting van de regeringsleiders in Singapore. Daar spraken ze over nucleaire ontwapening van Noord-Korea. Wanneer Kim naar de VS gaat en Trump naar Noord-Korea is nog onduidelijk. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd.
(KCNA)

Oom Anne Faber: ‘Scenario is zwarter dan we al dachten’

‘Het waren twee pittige dagen’, zegt hij over het proces tegen Michael P.. Hans Faber was gisteravond te gast in Jinek om te praten over hoe de familie de tijd in de rechtbank heeft ervaren. Het was moeilijk om alle gruwelijke details aan te horen. “Op de dag dat Anne gevonden werd, hebben we gezegd dat het zwartste scenario was uitgekomen”, aldus Hans. “Maar eigenlijk blijkt dat nu onterecht, want de gruwelijkheden zijn zo erg en het leed dat zij heeft geleden is zó enorm. Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten.”
(Jinek)

Nederlanders geven meer uit aan duurzaam voedsel

Supermarkten verdienden 30 procent meer aan vlees en vis met een keurmerk. Dat is een record, blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI. Het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming liet de snelste groei zien. Het keurmerk staat voor goed leven van de dieren, een respectvolle behandeling en een eerlijke prijs voor de boer. Supermarkten in Nederland zijn goed voor ruim 60 procent van de totale verkoop van duurzame vlees en vis. De rest wordt verkocht via speciaalzaken. Aan de monitor doen alle Nederlandse supermarkten mee, met uitzondering van Lidl en Aldi.
(NOS)

Gerard Joling had (naar eigen zeggen) 4500 bedpartners

Zes of zeven van hen zijn vrouw. Dat verklapt de zanger volgens De Telegraaf vanavond in het programma Ellen & Naomi: 24 uur mandekkingShownieuws maakte een snelle rekensom en kwam erachter dat Gerard als hij op zijn zestiende seksueel actief is geworden, elke week twee bedpartners moet hebben gehad om het genoemde aantal te halen. Gerard Joling is nu 58.
(De Telegraaf)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser