ochtendnieuws

Nieuwe beschuldigingen tegen castingdirector Job Gosschalk

Nieuwe beschuldigingen tegen castingdirector Job Gosschalk

Dit is het ochtendnieuws van woensdag 15 november: nieuwe beschuldigingen tegen Job Gosschalk, Zimbabwaans leger neemt staatstelevisie over en homohuwelijk lijkt in zicht in Australië.

| Merel Boudrie

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Nieuwe beschuldigingen tegen casting director Job Gosschalk

Sommige gebeurtenissen zijn zelfs zeer recent. Sinds Gosschalk aan RTL Boulevard heeft bekend grensoverschrijdend te hebben gehandeld, staat de telefoon er roodgloeiend. Acht getuigen deden (anoniem) hun verhaal, onder wie de 46-jarige acteur Willem Drieling. Hij zou op zestienjarige leeftijd zijn gescout door Gosschalk, die hem binnen een week al vroeg om naakt onder de douche te gaan staan voor een fotosessie. Drieling: “Ik ben altijd bang geweest dat de foto’s naar buiten zouden komen.”
(RTL Boulevard)

Aantal burn-outs met maar liefst vijftig procent gestegen

Inmiddels heeft vijftien procent van de vrouwen een burn-out gehad. Bij de mannen gaat het om negen procent, blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van weekblad Intermediair en Nyenrode Business Universiteit. Ook geven vrouwen te snel toe als het om salaris gaat: 55,9 procent van de vrouwen vindt dat ze een eerlijk salaris krijgt, tegenover 50,1 procent van de mannen. En da’s opvallend, omdat mannen gemiddeld meer verdienen. Hoogleraar Jaap van Muijen heeft er wel een verklaring voor: “Vrouwen willen graag eerst die baan en beginnen dan pas met onderhandelen. Het probleem is dat ze dan te laat zijn.” Bovendien denken vrouwen dat hard werken automatisch wordt verrekend in hun salaris. “Ze denken dat hun inspanningen wel worden gezien.”
(AD)

Zimbabwaans leger neemt staatstelevisie over

“We richten ons alleen op criminelen”, verklaarde een legerwoordvoerder. Zij zouden sociaal en economisch lijden in het land veroorzaken. Eerder op de dag had de hoogste legerleider al in verdekte termen gedreigd met een staatsgreep tegen dictator Robert Mugabe. Ook zouden er explosies zijn gehoord in hoofdstad Harare. De Zimbabwaanse ambassadeur in buurland Zuid-Afrika ontkende geruchten over een staatsgreep: “Dat zijn maar berichten op sociale media.” De aanleiding voor de onrust is het ontslag van de binnen de strijdkrachten populaire vicepresident Emmerson Mnangagwa (75).
(ANP)

LINDA.man overhandigd aan Johnny de Mol

Hij is dit jaar gasthoofdredacteur en geeft zich “meer bloot dan ooit”. Met de editie van LINDA.man, het jaarlijkse tijdschrift voor mannen, wil Johnny laten zien wat je maatschappelijk kan betekenen voor de samenleving: “Dat vind ik belangrijk, zeker nu ik zelf vader word. Deze LINDA.man heb ik daarom een boodschap meegegeven: vier het leven, sta af en toe stil bij wat je hebt en kom op voor iemand die het nodig heeft.” In het magazine interviewt Johnny Nikkie Plessen, staat een reportage van bekende vaders en zonen én lees je een tweegesprek tussen Johnny en Astrid Holleeder. Vandaag ligt LINDA.man in de winkel (of bestel ‘m hier).

Eindelijk: homohuwelijk lijkt in zicht in Australië

Een meerderheid van 61,6 procent van de Australiërs stemde voor. De inwoners stemden per post in een peiling, die door de regering was georganiseerd. De regering had beloofd een wetsvoorstel in te dienen in het parlement als een meerderheid ‘voor’ zou stemmen. Premier Turnbull zegt dat zijn regering probeert de kwestie nog voor het einde van het jaar door het parlement te krijgen: Australië wordt dan het 26e land waar het huwelijk is opengesteld voor mensen met hetzelfde geslacht.
(NOS)

Adidas verbiedt H&M-kleding met verticale streep

En de Haagse rechter stemt daarmee in: de twee strepen lijken te veel op de drie van Adidas. Consumenten zouden de twee strepen van H&M daarom kunnen verwarren met de drie verticale strepen die sportmerk Adidas in 1971 registreerde als merk. En dat streepjes-kenmerk bewaakt de Duitse gigant maar al te goed: ze loert op merken die drie parallelle strepen in hun ontwerp opnemen. Zo was kleding van C&A, Forever 21 en Marc Jacobs eerder ook niet veilig. Merkenrechtdeskundige Bas Kist snapt het felle gedrag van Adidas wel: “De drie strepen zijn hun belangrijkste herkenningspunt. Als ze niet telkens tonen dat ze willen optreden, verwatert het merk en zijn de strepen ineens overal.”
(Volkskrant)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser