ochtendnieuws

Kwart van bewoners verpleeghuis komt zelden of nooit buiten

Kwart van bewoners verpleeghuis komt zelden of nooit buiten

Dit is het ochtendnieuws van donderdag 14 september: Rode Kruis begint met uitdelen voedsel en water op Sint-Maarten, Behati Prinsloo en Adam Levine verwachten tweede kindje en man in cel vanwege haar Clinton.

| Boris Lemereis

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Lees ook
Waarom het bijzonder is dat deze vrouw (28) nu Trumps hoofd communicatie is

Kwart bewoners verpleeghuis komt zelden buiten

Daarnaast krijgt één op de zeven nooit bezoek. De helft van hen wil wel graag vaker naar buiten. Dat lukt helaas niet altijd, omdat ze vaak gezondheidsproblemen hebben, maar ook omdat er niemand is die hen kan halen en brengen. De meeste bewoners van verpleeghuizen gaan ook zelf niet meer bij anderen langs. Ruim twee derde doet dat zelden of nooit. Bijna tachtig procent van de ouderen in een verpleeg- of verzorgingshuis heeft kinderen en kleinkinderen, die gemiddeld een keer per week op visite komen. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), dat 1600 bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen naar hun bevindingen vroeg.
(SCP)

Democraten: ‘Trump akkoord met plan zonder muur’

Dat nieuwe plan zou jonge immigranten meer kansen geven. Dat zeggen democratische leiders Chuck Schumer en Nancy Pelosi in een gezamenlijke verklaring. De zogeheten Dreamers, jonge immigranten die illegaal naar de Verenigde Staten zijn gebracht als kind, zouden hiermee beschermd worden. Sarah Sanders, woordvoerder van het Witte Huis, ontkent overigens dat de muur van de baan is. ‘Er is zeker niet toegezegd dat de muur niet gebouwd gaat worden’, schrijft ze op Twitter na de uitspraken van de twee democraten.
(The Guardian)

Rode Kruis begint distributie voedsel op Sint-Maarten

Nu de veiligheid is hersteld, heeft dat de hoogste prioriteit. Het Rode kruis is momenteel nog maar op één plek bezig met het uitdelen van voedsel, maar de komende dagen worden meer plekken gereedgemaakt. Ook hulpgoederen om het land weer op te bouwen, zullen snel naar het eiland gaan. Olav Burger, hoofd van de kustwacht op het vliegveld van Curaçao, durft geen inschatting te maken hoe lang de hulp nog doorgaat. “Voordat Sint-Maarten weer opgebouwd is zijn we maanden verder. Misschien zelfs jaren.” De tussenstand van de noodhulp via Giro 5125 staat inmiddels op 4,3 miljoen euro.
(ANP)

Behati Prinsloo en Adam Levine verwachten kindje

De 28-jarige Prinsloo plaatste een foto van haar buik op Instagram. ‘Tweede ronde’, scheef ze erbij. Het Namibische supermodel en Maroon 5-zanger Adam Levine hebben sinds 2012 een relatie met elkaar. Ze trouwden in 2014. Het stel kreeg in september 2016 hun eerste kind, dochter Dusty Rose. Of de nieuwste telg van Adam en Behati een jongetje of meisje is blijft nog even een raadsel, het stel wil er voorlopig niets over kwijt.
(Instagram)

Celstraf voor man die opriep haar van Clinton af te knippen

Martin Shkreli (foto) loofde geld uit voor een pluk haar van Hillary. Dat deed hij via Facebook. Shkreli beloofde vijfduizend dollar voor degene die tijdens een boektournee een pluk haar van de voormalig presidentskandidaat af zou knippen. Shkreli, die ook wel bekend staat als ‘de meest gehate man van Amerika’, was op borgtocht vrij in afwachting van een andere gevangenisstraf. Hij verwierf zijn negatieve bijnaam nadat onder zijn leiding een geneesmiddel voor hiv-patiënten vijftig keer duurder werd. Hij werd schuldig bevonden aan fraude, en de rechter oordeelde nu dat hij een publiek gevaar is.
(The New York Times)

Carlo Boszhard had zoektocht naar liefde al opgegeven

carlo boszhard

Dat zei Carlo gisteren tegen Linda de Mol in ‘The Story of My Life’. De 48-jarige presentator vertelde dat hij zich erbij had neergelegd dat hij alleen zou eindigen, met een vriendengroep om zich heen. Ook vertelt hij dat hij aan het begin van zijn carrière zijn homoseksualiteit verdrong. Carlo: “Ik wilde eerst Carlo Boszhard de presentator worden. En daarna pas die homoseksuele presentator. Stom, hè?”. In het programma zagen Carlo en zijn partner Herald elkaar als 88- en 95-jarige, waardoor ze zichtbaar geëmotioneerd waren.
(The Story of my Life)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser