Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Ontslag nemen: één derde van personeel denkt eraan

Ontslag nemen: één derde van personeel denkt eraan

Het ochtendnieuws van dinsdag 23 oktober: commando in opleiding komt om bij oefening, Bill Clinton spreekt mooie woorden over Wim Kok en Amy Schumer is in verwachting van haar eerste kindje.

| Helen Vis

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Ontslag nemen: één derde van personeel denkt eraan

De oorzaak ligt vooral in de stress die voortkomt uit een te hoge werkdruk. RTL Z en Menzis onderzochten hoeveel werknemers overwegen een andere baan te zoeken door een toenemende werkdruk. Iets meer dan de helft (53%) van de ondervraagden gaf aan daar nooit mee bezig te zijn en 16% liet weten dat die situatie op hen niet van toepassing is. Het resterende deel is af en toe, regelmatig of constant bezig met de gedachte aan ontslag nemen. Eén op de vijf ondervraagde werknemers zegt zich wel eens ziek te melden als gevolg van stress.

(RTLZ)

Nederlandse commando in opleiding omgekomen

Het incident gebeurde vorige week donderdag. De korporaal was bezig met de overstap naar het Korps Commandotroepen en werkte aan de opleiding tot commando. In het kader van zijn opleiding was hij in Roosendaal voor een training, maar daarbij werd hij onwel. Pogingen hem te redden hielpen niet meer. Uiteindelijk overleed de commando zondagnacht in het ziekenhuis. De Koninklijke Marechaussee heeft de zaak volgens De Telegraaf in onderzoek en doet voorlopig geen mededelingen over de toedracht of oorzaak.

(De Telegraaf)

Bill Clinton roemt Wim Kok: ‘Hij was een voorbeeld’

Clinton werkte enkele keren nauw samen met de Nederlandse premier. Hij spreekt lovend over hem in een verklaring op de website van zijn foundation. “Ik ben er altijd trots op geweest dat ik nauw met hem heb samengewerkt”, aldus de voormalig president van de Verenigde Staten over Wim Kok. “We hebben de vriendschap tussen onze twee landen heb verstevigd, en samen de progressieve manier van besturen gepromoot”, zegt Clinton. Hij geeft aan dat Kok, die zaterdag overleed, bescheiden en respectvol met anderen omging. “En we moeten beter bestuderen wat hij deed en hoe hij het deed.”

(NOS)

Winnaar Holland’s Next Top Model bekend

In de finale kreeg Soufyan maandagavond de voorkeur boven Rikki, Tim en Cecilia. Voordat het seizoen van start ging had Soufyan nooit modellenwerk gedaan. Een vriend raadde hem aan zich op te geven en dat is nu uitgemond in dit succes. Soufyan krijgt sowieso een contract bij een modellenbureau en zal op de cover van een tijdschrift komen.

(RTL)

Amy Schumer in verwachting van eerste kind

Eerder dit jaar trouwde de 37-jarige actrice met Chris Fischer. Nu kondigen ze aan dat er een kindje op komst is en dat doen ze op een bijzondere manier. Eerst liet ze het nieuws via Instagram bekendmaken door Jessica Yellin, een bevriende journalist. Daarna plaatste ze op haar eigen account een gephotoshopte afbeelding. Daarop heeft ze haar eigen hoofd en dat van Chris op de lichamen van prins Harry en Meghan Markle gezet. In een verklaring aan de Los Angeles Times zei ze: “Chris en ik zijn heel blij en weten bijna zeker dat hij de vader is. Ik kijk er naar uit de komende tijd de strijd aan te gaan met Markle.”

(NU.nl)

LINDAnieuws genomineerd voor Website van het Jaar

In de categorie Lifestyle strijden we mee in de Website van het Jaar 2018-verkiezing. En dat vinden we gewoon fantastisch. Maar het liefst van alles zien we natuurlijk ook de echte award deze kant opkomen. Zin om daarbij te helpen? Je kunt tot vanmiddag 15.00 uur nog stemmen via de site van de Website van het Jaar. Je kunt LINDAnieuws beoordelen op ontwerp, inhoud en navigatie en er meteen een cijfer bij geven. Alvast bedankt!

(Website van het Jaar)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser