Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Landelijke Eenheid zet heftige beelden van arrestaties terreurverdachten online

Landelijke Eenheid zet heftige beelden van arrestaties terreurverdachten online

Het ochtendnieuws van 28 september: vliegtuig gezonken voor kust Micronesia, Obama in Nederland voor prijzig interview in AFAS Live en Linda de Mol in Pauw over vijftien jaar LINDA..

| Justine Wouterson

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Beelden van arrestaties terreurverdachten online

De Landelijke Eenheid heeft de beelden op Twitter gedeeld. Te zien is hoe een arrestatieteam een wit busje met een Frans kenteken onder vuur neemt en een woning binnenvalt. De video begint met de aanhouding van het busje. Dat wagen wordt op een parkeerplaats opgewacht door twee auto’s met Nederlandse verdachten. Zodra deze arriveert, grijpt de politie in. De twee inzittenden worden onder vuur genomen. Op datzelfde moment vliegt er (buiten beeld) ook een helikopter boven het busje, waaruit een agent met een mitrailleur in zijn handen zou hebben gehangen. Ook de inval in een woning te zien. Het is niet bekend waar dat is. Wel werden er gisteren invallen gedaan in de huizen van de verdachten in Arnhem, Rotterdam, Huissen en Vlaardingen.
(RTL Nieuws)

Artistiek leider Balletacademie ontslagen na klachten

Zowel docenten, ouders als leerlingen hebben geklaagd over Jean-Yves Esquerre. De Nationale Ballet­academie (NBA), onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), heeft de Fransman eerder deze maand ontslagen, na een schorsing van vijf maanden. Esquerre (60) werd half april op non-actief gesteld. Destijds is onderzoek gedaan naar vermeend ‘slecht bestuur, het niet naleven van afspraken met de NBA en het verlies van vertrouwen door collega’s’. Dat blijkt uit een interne mail die door een anonieme tipgever via de website Publeaks naar de Volkskrant is gestuurd. Over het precieze waarom van het ontslag is nog veel ­onduidelijk. Het college laat weten de arbeidsrelatie te beëindigen vanwege een onherstelbare vertrouwensbreuk en een verschil van inzicht over het leiden van de Academie.
(de Volkskrant)

‘Meer aanhoudingen om drugs door speekseltest’

Sinds de test in juli 2017 is ingevoerd, zijn 1250 gebruikende automobilisten betrapt. In bijna de helft van alle gevallen hadden de chauffeurs meerdere soorten drugs gebruikt of alcohol en drugs gebruikt. Dat schrijven het AD en de NOS op basis van nieuwe cijfers van het Openbaar Ministerie. Ongeveer zestig procent van iedereen die wordt gepakt is tussen de achttien en dertig jaar. De meeste mensen die zijn aangehouden hadden wiet gerookt, gevolgd door mensen die amfetamine hadden gebruikt en cocaïne hadden gesnoven. Bij een combinatie van drugs wordt vaak een taakstraf opgelegd, of een hoge boeten en rijontzegging.
(ANP)

Vliegtuig gezonken voor kust Micronesia 

Alle 36 inzittenden zijn veilig uit het vliegtuig gehaald. Het toestel van Air Niugini schoot tijdens het landen van de baan af en kwam 160 meter verderop in zee terecht, volgens de vliegveldmanager. Lokale kranten melden dat mensen direct met boten te hulp schoten. Het ongeluk gebeurde vlakbij het vliegveld van de stad Weno, een belangrijke stad in de deelstaat Chuuk van de Federale Staten van Micronesia. Hoe het kon gebeuren is nog niet bekend. Op sociale media zijn veel beelden te zien van het vliegtuig en alle bootjes eromheen.
(ANP)

Obama in Nederland voor prijzig interview in AFAS Live
barack obama nominatie parkland time
De goedkoopste kaartjes voor het evenement zijn bijna duizend euro. De voormalige Amerikaanse president Barack Obama is vandaag de publiekstrekker op een groot evenement over leiderschap in Amsterdam. Hij zal in een uur durend interview met Ben Tiggelaar, een schrijver van managementboeken, zijn visie geven op de thema’s leiderschap en verandering. Tiggelaar gaat de ex-president onder meer vragen hoe je als leider andere mensen met je mee kan krijgen. En niet te vergeten: hoe ga je om met tegenslag? Het is onduidelijk hoeveel Obama verdient aan het optreden. Van Amerikaanse presidenten is bekend dat ze na hun presidentschap hoge bedragen vragen voor dit soort schnabbels.
(ANP)

Linda de Mol in ‘Pauw’: ‘Veel dingen kunnen nu niet meer’
linda de mol Pauw
Linda was te gast in ‘Pauw’ om te praten over het vijftienjarig jubileum van LINDA. In de loop der jaren is er veel veranderd, zo constateerde ze aan de hand van de meest spraakmakende covers. Ze vertelde Jeroen Pauw onder meer dat de editorials in het blad voor haar destijds dé manier waren om van haar wat tuttige imago af te komen, dat ze als tv-presentatrice van spel- en trouwshows had opgebouwd. Ze gaf daarin vaak dan ook meer prijs van haar privéleven dan mensen van haar gewend waren. Zo gaf Monique van de Ven haar ooit het advies om ‘zin te maken’ om zo een ingedut seksleven nieuw leven in te blazen, wat resulteerde in een veelbesproken column. “Dat werd toen heel positief ontvangen, maar als ik dat nu zou zeggen… het is nu een heel andere tijd en een heel andere situatie. Wat toen kon, kan nu soms niet meer. We willen wel met onze tijd meegaan”, aldus Linda.
(LINDAnieuws)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser