Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Jos B. niet langer verdacht van moord, maar van doodslag

Jos B. niet langer verdacht van moord, maar van doodslag

Het ochtendnieuws van 9 november: vader van slachtoffer schietpartij Californië in tranen voor camera’s, Michelle Obama maakt gehakt van Trump in memoires en Adriana Lima stopt als Victoria’s Secret-model.

| Justine Wouterson

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Jos B. niet langer verdacht van moord, maar van doodslag

Er zijn onvoldoende aanwijzingen voor een vooropgezet plan om Nicky Verstappen te doden. De raadkamer van de rechtbank in Limburg heeft daarom de moordverdenking geschrapt, zo meldt De Limburger. Zo’n plan vormt juridisch gezien het verschil tussen moord en doodslag. Op moord staat maximaal levenslang, op doodslag maximaal vijftien jaar cel. Waarom de raadkamer het Openbaar Ministerie op dit deel van de verdenking heeft teruggefloten, wil de rechtbank niet nader toelichten. Het OM sluit volgens een woordvoerder overigens niet uit dat B. in een later stadium alsnog moord ten laste wordt gelegd.
(ANP)

Vader slachtoffer schietpartij in tranen voor camera’s

Hartverscheurende beelden van Cody’s (22) vader gaan momenteel de wereld over. Cody Coffman was één van de elf slachtoffers bij de schietpartij in Californië. Aan de toegestroomde pers vertelt hij huilend dat hij zojuist heeft gehoord dat zijn oudste zoon één van de dodelijke slachtoffers is. “O, dit is zo moeilijk”, zegt hij hevig snikkend. “Cody was de grote broer die mijn kinderen nodig hebben. Eind deze maand wordt zijn eerste zusje geboren en hij keek er zo naar uit. Nu zal ze hem nooit leren kennen.” De dader van de schietpartij zou de 29-jarige ex-marinier Ian Long zijn, zo melden Amerikaanse media. Volgens een lokale sheriff heeft de dader zich na zijn daad waarschijnlijk zelf van het leven beroofd. Het motief is nog onduidelijk.
(The Sun)

Duizenden Californiërs gevlucht voor grote bosbrand

De brand, die Camp Fire is genoemd, heeft al meer dan 3200 hectare in de as gelegd. De lokale autoriteiten spreken van een ‘chaotische evacuatie’. Er zijn onbevestigde berichten over slachtoffers. De brand brak donderdagochtend uit. Door de harde wind en de droogte van de afgelopen tijd grijpt het vuur snel om zich heen. De circa 27.000 inwoners van het stadje Paradise – zo’n 240 kilometer ten noorden van San Francisco – werden opgeroepen de stad te verlaten. Door ongelukken raakten uitvalswegen geblokkeerd en veel mensen lieten hun voertuigen achter en vluchtten lopend, zo meldden de autoriteiten. “We moesten door de vlammen rijden om hier te komen”, vertelt een op een motor ontsnapte inwoner aan de televisiezender Action News Now. Volgens berichten op sociale media staan in Paradise onder meer een ziekenhuis, een school en een supermarkt in brand.
(ANP)

Advocaat Asia Bibi: ‘Vang vrouw en gezin op’

Saif-ul-Malook wil dat de Nederlandse regering Bibi naar ons land haalt. Dat zei de advocaat gisteravond na een speciale kerkdienst in Vianen die voor de Pakistaanse werd gehouden. Eerder bleek al dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Nederland Bibi tijdelijk opvangt. De christelijke Asia Bibi is onlangs in Pakistan door het hooggerechtshof vrijgesproken van godslastering. Sindsdien wordt ze bedreigd, net als haar advocaat, die naar Nederland vluchtte en denkt dat ook Bibi hier veilig zal zijn. Bibi is inmiddels vrijgelaten uit de gevangenis en wordt beveiligd door het leger en de politie. Volgens Saif-ul-Malook staan het leger en de regering van Pakistan garant voor haar veiligheid. Met Bibi’s echtgenoot en twee dochters gaat het ook goed.
(NOS)

Michelle Obama maakt gehakt van Trump in memoires
Barack Michelle Obama Netflix serie show Original
Ze beschuldigt Trump onder meer van het ‘stalken’ van Hillary Clinton. Obama veroordeelt verder het opscheppen van Donald Trump over de beruchte ‘grab ‘em by the pussy-tape’ uit 2005 waarin Trump pocht over seksueel misbruik van vrouwen. Het internationale persbureau Associated Press is al in het bezit van een exemplaar van het boek Becoming, dat dinsdag wereldwijd verschijnt. Hierin schrijft ze verder dat ze in shock verkeerde op de nacht dat ze zich realiseerde dat hij haar man zou opvolgen in het Oval Office. In het boek is ze ook openhartig over andere aspecten van haar leven, onder meer haar huwelijk.
(Associated Press)

Adriana Lima hangt Victoria’s Secret-vleugels aan de wilgen

Gisteravond liep het topmodel (37) voor de achttiende en laatste keer op de catwalk. De Braziliaanse schone maakte het nieuws vlak voor de door miljoenen bekeken modeshow bekend. Op Instagram plaatste ze een video met beelden van haar Victoria’s Secret-avontuur en bedankt ze het merk in het bijschrift. ‘Beste Victoria. Bedankt dat je me de wereld hebt laten zien, je geheimen hebt gedeeld en – het belangrijkste – dat je me niet alleen vleugels hebt gegeven, maar me ook hebt leren vliegen’, aldus Adriana. Het model was maar liefst twintig jaar verbonden aan het Amerikaanse lingeriemerk. Ook de Nederlandse modellen Romee Strijd, Yasmin Wijnaldum en Myrthe Bolt betraden gisteravond de Victoria’s Secret runway.
(Instagram)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser