Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Haagse burgemeester bespreekt dood Dille met OM en politie

Haagse burgemeester bespreekt dood Dille met OM en politie

Dit is het ochtendnieuws van vrijdag 10 augustus: kinderdagverblijven gaan valpartij uit de weg, forse toename aanvallen van wolven op schapen in Nederland en ‘Suits’ verliest kijkers na vertrek Meghan Markle.

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Haagse burgemeester bespreekt dood Dille met OM

Het overleg volgt op de dood van PVV-raadslid Willie Dille, die zelfmoord pleegde. “Dille (53) gaf aan ontvoerd, verkracht en bedreigd te zijn. Dat zijn schokkende uitlatingen, die ze met mij heeft gedeeld en die ik zeer serieus genomen heb. Ik heb daarover toen gesproken met de politie, bemiddeld in het contact met de politie en er herhaaldelijk op aangedrongen dat ze aangifte zou doen”, aldus burgemeester Pauline Krikke, die vanwege deze zaak is teruggekomen van vakantie. De dagen voordat Dille woensdagavond een eind aan haar leven maakte,  kwam ze in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze zei te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims. Ze zei ook dat de tot moslim bekeerde Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn erachter zou zitten.
(Nieuwsuur)

Heb je last van suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

Kinderdagverblijven gaan valpartij uit de weg
kinderdagverblijf striptease
‘Als kinderen geen risico’s ervaren, kunnen ze weerstand later minder goed aan’. Dat vinden onderzoekers, Brancheorganisatie Kinderopvang en ouderorganisatie Boink. Kinderdagverblijven zouden kinderen te weinig risico’s laten nemen tijdens het spelen, omdat ze bang zijn voor boze ouders als een kind valt. Ook zouden ze vrezen voor een aantekening van de toezichthoudende GGD, omdat die de veiligheidsmaatregelen niet goed genoeg vindt. Veel kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties willen kinderen wel meer ruimte geven om te spelen, maar durven het niet aan.
(ANP)

Code oranje ingetrokken, storm bleek mee te vallen

Frankrijk kreeg het zwaarder te verduren; daar werden honderden campinggasten geëvacueerd. Het zuidoosten van het land kreeg te maken met een hevige storm en pittige overstromingen. De stormachtige wind die over Nederland raasde bleek gelukkig minder krachtig dan verwacht. Op sommige plaatsen, zoals in Lelystad, Nunspeet, Papendrecht en Werkendam zijn enkele bomen omgewaaid, maar er zijn geen berichten over letsel. De zwaarste windstoot was er een van 102 kilometer per uur en werd gemeten tussen Enkhuizen en Lelystad. Aan de westkust kwam het niet tot storm. De depressie bracht wel flinke regen- en onweersbuien met zich mee. In een strook van het oosten van Brabant naar het oosten van Friesland en naar Groningen viel op veel plaatsen 20 tot 30 millimeter regen, met flink wat wateroverlast tot gevolg.
(ANP)

Forse toename aanvallen van wolven op schapen
wolf
Nederlandse schapenhouders vinden daarom dat de overheid boeren moet compenseren. Zij zouden zo betere maatregelen kunnen treffen om hun schapen te beschermen, schrijft de Volkskrant. Bij het Faunafonds vertaalt de oprukkende wolf zich in een stijgend aantal schadeclaims. Nederlandse schapenhouders dienden dit jaar tot dusver 35 claims in bij het fonds voor 134 door een wolf doodgebeten schapen. Het voorlopige taxatiebedrag komt uit op bijna 15 duizend euro – drie incidenten zijn nog in behandeling. In 2016 werd 7.800 euro uitgekeerd voor acht meldingen van in totaal 21 doodgebeten schapen. Het jaar daarvoor waren er geen incidenten met wolven.
(de Volkskrant)

‘Suits’ verliest kijkers na vertrek Meghan Markle

Meghan verliet de serie en stopte met acteren om te kunnen trouwen met prins Harry. Nu het achtste seizoen in de Verenigde Staten begonnen is, is een flink deel van de vaste kijkers afgehaakt. De eerste drie afleveringen trokken gemiddeld slechts 1,2 miljoen kijkers. De neerwaartse beweging werd voor Meghans vertrek al ingezet, meldt Fox News. Naar het vijfde seizoen keken nog gemiddeld twee miljoen Amerikanen, de zesde reeks van de advocatenserie trok gemiddeld 1,59 miljoen kijkers. Het zevende seizoen, waarin Meghan en haar tegenspeler Patrick J. Adams afscheid namen, trok gemiddeld 1,3 miljoen kijkers.
(Fox News)

De weergoden brengen ons een rustig weekend
Weerbericht week 9 juli
‘The calm after the storm’ gaat gelukkig gepaard met zon en warmte. Na een regenachtige, grijze dag, staat er weer een prachtig weekend voor de deur. Vandaag is er een mix van zon en wolken, met kans op een bui. Vanavond is er wel weer kans op stevige buien met hier en daar een klap onweer. Het wordt overdag zo’n 19 tot 23 graden. Komend weekend keert het vertrouwde beeld van de afgelopen weken weer even terug: het blijft overwegend droog en wordt weer zomers warm. Zaterdag wordt het nog tussen de 20 en 24 graden, maar zondag kan de temperatuur plaatselijk weer oplopen tot wel 30 graden.
(WeerOnline)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser