Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Consumentenbond dreigt KLM voor de rechter te slepen wegens 'no show'-clausule

Consumentenbond dreigt KLM voor de rechter te slepen wegens 'no show'-clausule

Dit is het ochtendnieuws van maandag 10 december: Twitteraars boos over celstraf meisje (16) met vals ID, leraar (VS) aangeklaagd na haar knippen leerling en na regen komt… sneeuw: weekend wordt winters.

| Martine Findhammer-Schut

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak

Luchtvaartmaatschappijen moeten de ‘no show’-clausule bij tickets schrappen. Dat eist de Consumentenbond. Wie nu een deel van een retourvlucht mist, moet extra betalen of een nieuw ticket kopen. Dat kan oplopen van 125 euro voor een korte vlucht tot 3000 euro voor langere vluchten. De Consumentenbond heeft KLM een brief gestuurd waarin het eist dat de clausule over ‘no show’ uit de algemene voorwaarden geschrapt wordt. Gaat KLM daar niet op in, dan dreigt de bond naar de rechter te stappen. Bij de bond komen geregeld klachten binnen van reizigers die zich voelen bestolen als ze na een gemiste heenvlucht fors moeten bijbetalen voor een al geboekte terugvlucht.
(ANP)

Veel boze reacties op celstraf meisje (16) met vals ID

‘Burgertje pesten lijkt de nieuwe moraal bij de agenten’. En: ‘Het zal mijn dochter maar zijn, niet even thuis brengen en stevig kringgesprek met de ouders voeren, nee. Vastzetten dat crimineeltje. Goed bezig agent’, zijn nog maar een paar van de vele boze reacties. Een wijkagent in Utrecht twitterde over het voorval dat plaatsvond in de Nobelstraat (centrum van de stad). Het zestienjarige meisje zou om haar ID zijn gevraagd door een portier van een uitgaansgelegenheid, maar ze liet niet haar eigen ID zien. Omdat ze die niet bij zich had, werd ze aangehouden en voor een nacht in de cel gezet.
(Twitter)

Marianne Thieme keert in februari terug in Kamer

Ze herstelt goed van haar ziekte, zei Kamerlid Esther Ouwehand tijdens een partijcongres. “Het is het eerste congres waar Marianne Thieme helaas verstek moet laten gaan. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat ze in februari haar werk weer kan oppakken”, zei Ouwehand in Bussum. Wat Thieme mankeert, is niet bekend. Esther Ouwehand neemt tot Thiemes terugkeer de functie van fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren waar. Gedurende het ziekteverlof wordt Thieme in de Tweede Kamer vervangen door Christine Theunissen.
(NOS)

Leraar (VS) aangeklaagd na haar knippen van leerling

De beelden van het incident worden wereldwijd gedeeld. In de video – die op Reddit verscheen – zien we dat een leraar een leerling voor de klas roept en hem op een stoel laat zitten. Als hij gaat zitten, knipt ze plukken van zijn haar af terwijl ze een vreemde versie van het Amerikaanse volkslied The Star Spangled Banner zingt. Vervolgens roept ze zwaaiend met de schaar een paar keer “volgende” en loopt daarna dreigend op een meisje af. Alle leerlingen zijn vervolgens het lokaal uitgevlucht. De vrouw – de 52-jarige Margaret Gieszinger – werd gearresteerd, maar is inmiddels op borgtocht vrijgekomen. Er hangt de vrouw nog wel een straf boven het hoofd. Ze is aangeklaagd voor onder meer kindermishandeling en kan daarvoor 3,5 jaar gevangenisstraf krijgen. Ook is ze ontslagen op de school waar ze werkte.
(CNN)

Na regen komt… sneeuw: weekend wordt winters

Tegen het einde van de week komen temperaturen overdag nog maar net boven nul. En er is zelfs een kans dat het zondagnacht gaat sneeuwen. Maar Buienradar-weervrouw Amara Onwuka houdt nog wel een slag om de arm. “De weermodellen zijn het nog niet met elkaar eens over de sneeuw, maar kouder wordt het in elk geval wel en ’s nachts gaat het zeker vriezen.” Deze week is het precies een jaar geleden dat er een sneeuwstorm over Nederland trok.
(Buienradar)

Stel je kerstvraag live aan Patty Brard deze ochtend

Deze mogen gaan over alles rondom kerst: recepten of met wie ze het gaat vieren. Patty zal vandaag vanuit het Amstel Hotel via een livestream zoveel mogelijk kijkersvragen te beantwoorden. De livestream is vanaf 11:00 uur te bekijken via de Facebookpagina van LINDAnieuws. Meer Patty? Sinds afgelopen vrijdag is ze op LINDA.tv te zien met Kerst met Patty. In de eerste aflevering vlogt de ‘kerst-queen’ vanuit een tuincentrum, want de voorbereidingen voor de feestdagen zijn inmiddels in volle gang.
(LINDA.tv)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser