Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lil' Kleine had succes anders voor zich gezien: 'Als kind lijkt alles nóg groter'

Lil' Kleine had succes anders voor zich gezien: 'Als kind lijkt alles nóg groter'

Rapper Lil’ Kleine is dankbaar voor alles wat hij meemaakt, maar merkt ook dat succes anders is dan hij als kind dacht. ‘Het is niet ehm, wat een Justin Bieber meemaakt. Of Michael Jackson’.

| Boris Lemereis

“Het kan echt nog veel groter”, zegt Lil’ Kleine (echte naam: Jorik Scholten) vandaag in een interview met de Volkskrant.

Lees ook
Monica Geuze onthult reden breuk Lil’ Kleine: ‘In het begin was hij liever’

Arrogant
De 23-jarige rapper: “Als kind dacht ik dat iedereen op tv miljonair was en ik merk nu dat dat gewoon niet zo is, dat het nog steeds hard werken is. Het is misschien arrogant om te zeggen omdat je dan denkt van: hee, is het dan niet goed genoeg – maar als kind lijkt alles nóg groter.”

Middelbare school
Ook vertelt hij dat hij zijn middelbare school niet heeft afgemaakt, maar vindt dat niet vervelend. ”Toen ik op de basisschool het advies vmbo-k kreeg, moest ik huilen. Zelf wist ik al lang dat ik beroemd zou worden, maar ik dacht echt: ik heb mijn vader teleurgesteld. Al heeft hij altijd gezegd: de meeste miljonairs hebben niet meer dan de mavo. En ik heb hem altijd gezegd: ik ga rijk worden.”

Kreeft en champagne
Dat lijkt te zijn gelukt. Er is een duidelijk verschil tussen vóór en na zijn hit Drank & drugs, vertelt Lil’ Kleine. “Als ik toen een tosti at, eet ik nu kreeft en als ik nu champagne drink, dronk ik toen cola. Ja, het leven was heel anders, daarvoor. Niet dat ik echt arm was, gewoon even rijk als elke normale jongen van 17 van wie de vader niet de baas van Albert Heijn is. Maar als je ineens geld begint te verdienen…”

Lees het hele interview in de Volkskrant of via Blendle (€).

Lees ook
Lil’ Kleine koopt een nieuw huis en woont nu in hartje Amsterdam

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

NIEUWS | BEKEND

Bron: De Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser