lijstje van de dag

Het is Internationale Dag van de Linkshandigen en daarom: 10 x beroemde linkshandigen

Vandaag is speciaal voor de linkshandigen onder ons: het is Internationale Dag van de Linkshandigen.  Wist je al dat veel van de ‘groten der aarde’ ook links zijn? 

| Stijn de Vries

Daarom zetten we tien beroemde linkshandigen voor je op een rijtje. Alvast excuses aan de rechtshandigen, na deze lijst wil je waarschijnlijk zelf ook links zijn.

Acht presidenten

Acht Amerikaanse presidenten zijn linkshandig, net als een paar van de grootste genieën die onze aarde ooit heeft gekend: Einstein, Jobs, Da Vinci. Ook zouden linkshandigen beter zijn in taal. En dat terwijl maar 10 procent van de wereldbevolking linkshandig schrijft.

Ongemakken

In 1976 is de dag al in het leven geroepen. Ieder jaar vieren we de linkshandigen om aandacht voor ze te vragen. Er zijn namelijk best wat kleine en grote ongemakken waar linkshandigen tegenaan lopen in deze rechtshandige wereld. Nog meer leuke feitjes voordat we beginnen met het lijstje: meer mannen dan vrouwen zijn links en linkshandigen drinken meer dan rechtshandigen, blijkt uit onderzoek. Nu over naar de beroemdheden:

1. Oprah Winfrey

Talkshow-legende, actrice en ondernemer Winfrey tekende haar miljardencontracten met haar linkerhand.

2. Bill Gates

Windows-oprichter en één van de rijkste mannen ter wereld: Bill Gates.

3. Leonardo Da Vinci

Da Vinci is één van de bekendste kunstenaars ter wereld. Hij is vooral bekend door het wereldberoemde Mona Lisa-schilderij. Met links geschilderd.

4. Angelina Jolie

Actrice Angelina Jolie won drie Golden Globes, twee Screen Actors Guild Awards en een Oscar. Ze was getrouwd met Brad Pitt, die ook linkshandig is.

5. Brad Pitt

Pitt is bekend van, eh, de knappe Brad Pitt zijn en zijn grote rollen in bekende Hollywood-films. En hij was dus getrouwd met bovenstaande linkshandige, al lopen de zaken tussen de twee inmiddels minder harmonieus.

6. Paul McCartney

McCartney maakte deel uit van de vierkoppige Beatles en is pianist, gitarist, zanger en songwriter. En ja, hij speelt (bas)gitaar met z’n linkerhand.

7. Celine Dion

Celine Dion’s heart will go on, nu ze weet dat ze deel uitmaakt van deze indrukwekkende lijst linkshandigen. De beroemde zangeres zong (onder meer) de soundtrack voor de film Titanic. 

8. Steve Jobs

De inmiddels overleden medeoprichter van Apple was topman van het merk en bedacht onder andere de iPhone, die in de hedendaagse maatschappij niet meer weg te denken is.

9. Albert Einstein

Einstein was natuurkundige en een groot genie. Hij wordt nog altijd geroemd om zijn vindingrijkheid.

10. Sarah Jessica Parker

Actrice Sarah Jessica Parker won vier Golden Globes en een Emmy Award voor haar hoofdrol in de wereldberoemde serie Sex and the City.

Lees ook
Daar gaat je droomrol: 10 x bekende acteurs die een rol in enorme succesfilms afwezen

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijstje van de dag

Lees dit ook even

Please update your browser