Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lijstje van de dag

Daar gaat je droomrol: 10 x bekende acteurs die een rol in enorme succesfilms afwezen

Daar gaat je droomrol: 10 x bekende acteurs die een rol in enorme succesfilms afwezen

Vandaag werd bekend dat Macaulay Culkin, het Home Alone-kindsterretje, tot drie keer toe een rol in The Big Bang Theory afwees. En hij is niet de enige die een serie of film afwees die later een enorm succes werd.

| Stijn de Vries

We zetten op een rijtje welke bekende acteurs hetzelfde overkwam. Zouden ze soms nog wakker liggen om het afwijzen van onderstaande rollen?

1. Tom Cruise – Iron Man

Robert Downey Jr. die niét Iron Man is: het is bijna niet voor te stellen. Maar toch scheelde het niet veel of Tom Cruise was te zien in het rode pak. Hij weigerde omdat de rol niet goed voor hem voelde, maar wees daarmee ook automatisch een aantal blockbusters en heel wat geld af.

2. Emily Blunt – Black Widow

De Engelse actrice, die je wellicht kunt kennen als assistente in de film The Devil Wears Pradazei ‘nee’ tegen deze superheldenrol wegens tijdgebrek. Nu speelt Scarlett Johansson Black Widow in de wereldberoemde Avengers-blockbusters.

 

3. Charlie Hunnam – Fifty Shades of Grey

De enige echte Christian Grey wordt gespeeld door Jamie Dornan in Fifty Shades of Grey. Maar Charlie Hunnam werd eerder gevraagd voor de rol. Hij wees ‘m af omdat-ie geen tijd had – hij was druk met het filmen van Sons of Anarchy

 

4. Gwyneth Paltrow – Titanic

De iconische rol van Rose in de film Titanic liet Gwyneth aan zich voorbijgaan. Waarom ze dat heeft gedaan, is niet bekend. Wat wél bekend is, is dat ze miljoenen dollars op haar bankrekening misliep door de afwijzing. Maar goed, het is nou ook weer niet zo dat ze gebrek aan geld heeft.

 

5. John Travolta – Forrest Gump

John Travolta zou Forrest Gump – ‘Run Forrest, run!’ – hebben kunnen spelen, maar heeft de rol afgewezen. Waarom is niet bekend. Wél vertelde hij in meerdere interviews dat hij er enorm veel spijt van heeft. Tom Hanks kreeg namelijk een Oscar en Golden Globe voor zijn acteerkunsten in de megapopulaire film.

 

6. Angelina Jolie – Charlie’s Angels

Angelina Jolie was geen fan van de oorspronkelijke Charlie’s Angels-serie en wees daarom de rol van Alex af. Lucy Liu (rechts) verving haar in de films. Ook die werden een enorme hit.

 

7. Sean Connery – Lord of the Rings

Sean Connery, die bekend werd door zijn rol als de eerste James Bond, wees de rol van Gandalf af in Lord of the Rings. Hij begreep de rol niet, verklaart hij. ‘Ik las het boek, het script en zag de film, maar snap het verhaal nog steeds niet.’

 

8. Julia Roberts – The Proposal

Julia Roberts wees de hoofdrol in de film The Proposal keihard af. Die ging uiteindelijk naar Sandra Bullock. De film deed het enorm goed in de bioscopen en werd genomineerd voor twaalf filmprijzen. Beetje jammer voor Roberts dus.

 

9. Matthew Broderick – Breaking Bad

De producenten wilden per se Matthew Broderick, de man van Sarah Jessica Parker, voor de rol van Walter White in de hitserie Breaking Bad. Nadat hij de aangeboden rol afwees werd Bryan Cranston aangenomen. De serie werd een regelrechte hit.

 

10. Lindsay Lohan – The Hangover

Lindsay Lohan kreeg de rol van Jade, de stripper in The Hangover aangeboden, maar wees die af omdat ze dacht dat de film geen succes zou worden. Oeps: de filmreeks werd tóch een daverend succes.

Lees ook
Hij kan het nog: John Travolta (64) laat veertig jaar later zijn beste ‘Grease’-moves zien

SNACKS | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijstje van de dag

Lees dit ook even

Please update your browser