Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lijstje van de dag

Van spijkerstof tot neonroze: 7 x verbluffende tennisoutfits van Serena Williams

Van spijkerstof tot neonroze: 7 x verbluffende tennisoutfits van Serena Williams

Tennislegende Serena Williams is niet alleen befaamd om het winnen van 23 Grand Slam-titels in het enkelspel. In de loop der jaren heeft ze het publiek ook vaak laten praten over haar opvallende tennisoutfits. 

| Tim van Rodijnen

Serena maakte gisteren al indruk met haar catsuit, maar er zijn meer outfits waar mensen veel over spraken.

Lees ook
Serena Williams maakt rentree op Roland Garros in spraakmakende catsuit

Tegendraads

Serena’s tenniskleding is allesbehalve standaard en vaak naar haar ontwerp op maat gemaakt door haar sponsor. Kijk mee naar de catsuit en zes eerdere spectaculaire tennisoutfits.

1. Roland Garros, 2018

De laatste look waar Serena opzien mee baarde, is de catsuit die ze gisteren droeg op Roland Garros. Serena zelf zegt dat ze het pak draagt omdat ze zich er een strijder in voelt. Daarnaast is het goed voor haar gezondheid; de strakke broek zorgt voor een goede bloedsomloop in haar benen, waardoor ze zonder problemen kan tennissen.

Serena Williams catsuit outfit

2. US Open, 2002

In 2002 droeg Serena al eens een wat kortere variant van de catsuit, van Puma. Met roze zweetband in haar toen blonde haar.

3.  US Open, 2016

Roze en zwart is een thema: in 2016 ging ze voor knalroze plooien en losse mouwstukken. Ook die waren, net als de pijpen van de catsuit, om de bloedsomloop te bevorderen.

4. US Open, 1998

Serena maakt al minstens twintig jaar werk van haar verschijning: in 1998 verscheen ze met kralen in haar haren.

Serena Williams Outfit USopen 1998

5. US Open, 2004

Van een onorthodoxe stofkeuze is Serena ook niet vies. In 2004 kwam ze met een spijkerrokje de baan op lopen, wat tot dan toe ongezien was in de tenniswereld.

Serena Williams outfit USopen 2004

6. Wimbledon, 2016

Op de grasbanen van Wimbledon kwam Serena wéér met iets anders, voor zover de strikte dresscode (alleen wit) dat toeliet: een wit jurkje met een col. In deze outfit won de Amerikaanse haar 22e Grand Slam-titel. Veel mensen vinden deze look Serena’s beste outfit ooit.

Serena Williams Wimbledon 2016

7. Australian Open, 2016

De crop-top is ook geen onbetreden grond voor de 23-voudig Grand Slam-winnaar. In haar opvallend gele outfit stond ze in 2016 op de banen van de Australian Open.

Serena Williams AUSopen 2016

 

NIEUWS | MODE | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | SPORT

Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijstje van de dag

Lees dit ook even

Please update your browser