Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

de lijstjes van 2014

Lekker hoor: Giels favoriete nummers van 2014

Lekker hoor: Giels favoriete nummers van 2014

En toen lag het jaar 2014 ineens achter ons. Wat gaat dat toch elke keer snel. Speciaal voor LINDAnieuws zet Giel Beelen zijn favoriete nummers van afgelopen jaar op een rij. Zodat we nog even kunnen nagenieten met z’n allen.

| Karlijn Meinders

Perfect voor de brakke dag na de jaarwisseling: de beste nummers van 2014 volgens Giel Beelen.

Tove Lo – Stay High (Habits) (Hippie Sabotage remix)
Dit was een 3FM Megahit toen nauwelijks iemand deze track (laat staan de remix) kende. In die week maakte ik 198 uur radio en werd ik recordhouder. Elke keer als ik nog ooh ooh hoor, zit ik weer even in de natural high van die week. En ik krijg er nog steeds niet genoeg van! Dit is de absolute nummer 1. De rest van het lijstje is vrij willekeurig.

Hozier – Take Me To Church
Liedje dat ik oppikte tijdens m’n zomervakantie vorig jaar, waar ik het op een alternatieve station hoorde. Ik ben het gaan draaien en heb genoten van z’n show tijdens Down the rabbit hole eind juni. Ook in de ochtendshow was er een click. Heel gaaf dat ik hem tijdens Serious Request een platina single mocht overhandigen.

Chef’Special – In Your Arms
Een liedje over het missen en verlies van je vader, dat sprak mij als ervaringsdeskundige sowieso aan. Als je hem dan hoort in een studio van een bevriende band uit de buurt, maakt hij indruk. Maar het nummer is gelukkig dat stadium ook voorbij en vooral een nummer dat bij optredens uit volle borst wordt meegezongen. Een klassieker van de cheffies.

Dotan – Home
Ooit neergezet als de belofte van dat jaar, maar dat bleek iets te vroeg. Pas na het album 7 Layers ging hij door alle lagen van de bevolking. Het werd mijn soundtrack van de WK-prestaties van het Nederlands elftal en was daarna een soundtrack van het jaar met hoogte- en dieptepunten. En nu begint het pas voor Dotan. Wat een verdiend resultaat voor de band en deze sympathieke singer-songwriter.

London Grammar – Strong
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik dacht dat-ie groter zou worden (maar dat geldt ook voor SOHN – Artifice, Chet Faker – Talk Is Cheap en Jungle – Busy Earnin’ dit jaar!). Het is een heel gevoelige pianoballad die door merg en been gaat. Maar daar waren er misschien ook te veel van dit jaar (Asgeir – King And Cross en Luke Sital-Singh – Greatest Lovers).

Jett Rebel – Tonight
Het jaar van de rebel. Het jaar waarin ik Jelte echt leerde kennen. Hem een podium kon geven en ik hem vaak op een podium heb mogen zien. Altijd gedreven, altijd pure passie. Kortom, heel veel liefde voor deze gast, die ook volgend jaar nog zal heersen.

Clean Bandit ft Jess Glynne – Rather Be
Voor een radionerd als ik werden de beste danceliedjes (voor op de radio) ever gemaakt (Nobody to love, alles van Calvin Harris). Deze gaat samen met mijn eigen liefde voor bepaalde iemanden en de positiviteit en de kracht van 2015.
As long as you are with me, there’s no place I’d rather be
I would wait forever, exalted in the scene
As long as I am with you, my heart continues to beat

Ronde – Run
2015 wordt hun jaar, maar deze track is nou eenmaal nog van 2014. Een anthem en een wonderschoon liedje. Nederlands bandje met zangeres Rikki als fantastische frontvrouw. Loepzuivere, mooie stem. Zo’n mooi pianostukje van David Guetta met vocalen, alleen gelukkig komt de beat nooit. Wat een track!

Ed Sheeran – Thinking Out Loud
Als je in je eentje zo de Ziggo plat speelt, dan ben je echt een hele grote. Hij blijft vooralsnog nog steeds die coole dude. Checkte illegaal met hem z’n hele album op de radio (gedoe), maar hem maakte het niet zoveel uit. For the love of music! En dat dit een nieuwe Top 100 aller tijden-track was, dat hoor je eigenlijk meteen.

NIEUWS | FEESTDAGEN | DE LIJSTJES VAN 2014

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer de lijstjes van 2014

Lees dit ook even

Please update your browser