Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

de lijstjes van 2014

Hanna Verboom: 'Ik werd vaak met mezelf geconfronteerd'

Hanna Verboom: 'Ik werd vaak met mezelf geconfronteerd'

In de eerste dagen van het nieuwe jaar kijken we graag nog stiekem even achterom. Wat waren nou eigenlijk de hoogtepunten? En natuurlijk bedenken we wat er dit jaar anders moet en welke goede voornemens daarbij horen. Hanna Verboom deelt met ons haar diepte- en hoogtepunten.

| Karlijn Meinders

Wat was jouw hoogtepunt van het jaar?
Het opzetten van cinetree.nl. Cinetree is een filmplatform waar je je mooiste filmkeuzes met elkaar deelt. Ik geloof heel erg in de kracht van verhalen en in het delen daarvan. Het opzetten van een social business is een enorme uitdaging, maar het is de allergrootste voldoening om met een geweldig team te werken en samen iets heel moois neer te zetten.

Wat was jouw dieptepunt van het jaar?
Ik heb heel veel nieuwe dingen gedaan dit jaar, daar zaten veel momenten bij dat je met jezelf wordt geconfronteerd. Gelukkig leer ik daar ook heel veel van. Verder heb ik het acteren wel heel erg gemist, dit moest ik even on hold zetten om me te focussen op het platform. Ik hoop heel erg dat ik dit jaar weer een mooie rol mag spelen.

Waar heb je je het afgelopen jaar over verbaasd?
De wereld. Ik blijf me verbazen over in wat voor ’n bubbel ik soms leef. Niet alleen wat het westen betreft, maar zeker Nederland en al helemaal Amsterdam en de wereld waarin ik me soms begeef. Het contrast leek dit jaar wel extra groot en ik heb dan ook menigmaal met stomme verbazing de krantenkoppen gelezen. Martin Luther King zei ooit in een van zijn speeches: ‘All life is inter-related’. Ik geloof dat ook heel erg en kan me daar dan ook enorm druk over maken. Toch zorgt die bubbel dat ik dit zelf soms een beetje kwijtraak en daar verbaas ik me dan ook weer over.

Wat zijn je goede voornemens voor 2015?
Mijn grote voornemen is dat ons Cineboompje verder mag groeien. Daarnaast regisseer ik mijn eerste korte film en dat is natuurlijk heel spannend, dus ik neem me dagelijks voor dat dat goed gaat. Verder wil ik vooral heel veel genieten van de mooie projecten die ik mag doen, dat kan ik in alle drukte nog wel eens vergeten.

De volledige quote van King:
“In a real sense all life is inter-related. All men are caught in an inescapable network of mutuality, tied in a single garment of destiny. Whatever affects one directly, affects all indirectly. I can never be what I ought to be until you are what you ought to be, and you can never be what you ought to be until I am what I ought to be… This is the inter-related structure of reality.”

NIEUWS | FEESTDAGEN | DE LIJSTJES VAN 2014

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer de lijstjes van 2014

Lees dit ook even

Please update your browser