de lijstjes van 2014

10 x de opvallendste tv-momenten van 2014

10 x de opvallendste tv-momenten van 2014

Er waren een heleboel indrukwekkende tv-momenten afgelopen jaar. Vaak waren ze tragisch, maar er zijn ook veel hartverwarmende beelden vastgelegd. Hier een lijstje met 10 van de opvallendste fragmenten van dit jaar.

| Karlijn Meinders

Soms zat iedereen tegelijk op het puntje van stoel of bank, met open mond naar de televisie (tablet, laptop of telefoon) te staren. Over deze tv-fragmenten hadden we het massaal in 2014.

De aankomst van slachtoffers van vlucht MH17
Waar een klein land groot in kan zijn. Heel de wereld keek mee, terwijl de rouwstoet door het land trok. Honderden mensen wachtten de wagens op langs de snelweg.

Timmermans vertelt emotioneel over ramp
Natuurlijk waren er gedurende het jaar nog veel meer ontroerende momenten rond de ramp van vlucht MH17. Zoals de nationale herdenking. En:

The Common Linnets op het Eurovisiesongfestival
Er was veel kritiek en
er werd weinig verwacht van het liedje, maar toen Ilse de Lange en Waylon in de finale stonden te schitteren op het podium, hield iedereen wijselijk zijn mond. En voor het tweede jaar achter elkaar

Pharrell Williams bij RTL Late Night
Nadat dit fragment
bij Humberto’s RTL Late Night voorbij kwam, waren veel mensen het met elkaar eens: dit wordt het tv-fragment van het jaar.

Het vliegende doelpunt van Van Persie
Het WK van 2014 had een heleboel mooie fragmenten. Wat waren de mannen een genot om naar te kijken. Eén van de momenten die iedereen is bijgebleven: een wel heel mooi doelpunt van Robin van Persie in de wedstrijd tegen Spanje. Het leverde hem zelfs een nominatie op voor de FIFA Puskas Award.

‘Vuile rotmof!’
Misschien niet het gezelligste moment van het jaar. Maar we hadden het er wel met z’n allen over. Toen Monique Nolte besloot een documentaire te maken over de belevingswereld van de autistische Kees, had ze dit waarschijnlijk niet kunnen voorspellen.

Bierflesje raakt boot vol onschuldige ouderen
Misschien was dit nou niet de beste manier voor Jakhals Erik Dijkstra om zijn mannelijke kant te laten zien aan Rammstein zanger Till Lindemann.

Ontknoping Sinterklaasjournaal
Wat heeft het toch veel roet in het eten gegooid, die hele Pieten-discussie. Voor beide kanten. Veel gemeenten hadden het maar moeilijk met het vinden van een passende oplossing. Ook het Sinterklaasjournaal moest een middenweg zien te vinden. De makers bedachten daarom een spannend einde voor de laatste aflevering.

Minder Marokkanen
Wilders wond er geen (hoofd)doekjes om: ‘Willen jullie meer, of minder Marokkanen?’ riep hij zijn achterban toe. ‘Minder! Minder!’, riepen zij terug. Tja meneer Wilders, daar krijg je dus een rechtszaak van.

Een lief Geer en Goor momentje
Even wat liefs om dit lijstje mee af te sluiten. Geer en Goor doken dit jaar regelmatig op in overzichten van onder andere DWDD. Omdat er nou eenmaal (stiekem) hard gelachen kan worden om de diva’s. In het programma Waarheen, Waarvoor gingen ze op stap met eenzame ouderen. Dat leverde enorm lachwekkende beelden op, maar ook ontroerende. Zoals bij Geertje en Bert, die opnieuw ja tegen elkaar zeiden.

NIEUWS | FEESTDAGEN | DE LIJSTJES VAN 2014

Bron: Youtube | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer de lijstjes van 2014

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser