Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

de lijstjes van 2014

10 x de meest opvallende selfies van 2014

10 x de meest opvallende selfies van 2014

Ook in 2014 kwamen er weer een hoop vreemde, opmerkelijke, grappige en mooie foto’s voorbij. Wij verzamelden de tien meest memorabele selfies van het afgelopen jaar.

| Justine Wouterson

Twee vliegen in een klik
Ja hoor, de eerste selfie van onze favoriete prinsen – Harry en William – verscheen dit jaar op het internet. De 23-jarige Britse internetondernemer Jamal Edwards was tijdens een lunch zo brutaal om de foto met de mannen te maken en de mevrouw op de achtergrond kon het niet laten even te photobomben.

article-2686523-1F83A20700000578-239_634x719

Even lachen mannen
De foto van de zestienjarige Tom White ging de hele wereld rond. Hij liep in de Amerikaanse plaats Omaha niemand minder dan de Britse Beatles-zanger Paul McCartney en steenrijke zakenman Warren Buffett tegen het lijf. Hij maakte een foto van zichzelf met de twee beroemdheden op de achtergrond. Aan het chillen met mijn maten, luidde het bijschrift.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 16.32.06

We zien sterretjes
Nog nooit stonden er zoveel sterren op één selfie. Tijdens de Oscar-uitreiking in februari dit jaar plaatste Ellen DeGeneres een foto op Twitter die al binnen een uur het record brak van meest geretweete twitterfoto. Onder anderen Meryl Streep, Brad Pitt, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Kevin Spacey en Angelina Jolie lachen hun tanden bloot op de foto.

BhxWutnCEAAtEQ6

Leuke foto met bizarre nasleep
Met de pietendiscussie in het achterhoofd plaatsten een aantal ‘grappenmakers’ afgelopen november racistische opmerkingen onder een foto van Oranjespeler Memphis Depay. Hij maakte een selfie met – toevallig – allemaal getinte medespelers van Oranje, die vervolgens vergeleken werden met zwarte pieten. Er ontstond enorme ophef over de bizarre commentaren op de foto. Zelfs premier Rutte liet zich erover uit.

Elftal2

Royal photobomb
Dit jaar ging nóg een koninklijke foto viraal. Koningin Elizabeth was afgelopen juli in Glasglow bij een hockeytoernooi. Terwijl twee hockeymeisjes een selfie maken, loopt de koningin achter hen langs en kijkt ze recht in de camera. De doorgaans zo droge koningin lijkt zich maar al te goed te realiseren wat ze aan het doen is. Haar lollige gezicht spreekt boekdelen.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 17.40.11

Angela Merkel’s selfiedebuut
Afgelopen zomer keken we – nog een beetje met een kater – naar de finale van het WK. Duitsland won van de Argentijnen en dat moest gevierd worden. Ter gelegenheid van de grootse prestatie maakten de spelers vele selfies met de beker, elkaar én bondskanselier Angela Merkel.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 18.12.30

Heleen’s tamponselfie
Heleen van Royen bracht in mei dit jaar een boek uit volledig gewijd aan het onderwerp van dit lijstje. Een selfie-dagboek met – zoals we van haar gewend zijn – veel bloot. Toch zorgde één van de foto’s voor wel heel erg veel ophef: een close-up van haar vagina waaruit ze een tampon trekt. Tja, smakelijk is anders.

Schermafbeelding-2014-05-15-om-11.08.01

Een screenshot uit de uitzending van De Wereld Draait Door, waar Heleen haar boek kwam promoten.

De #camelfie
Toen Egyptenaar Hossam Atef Farouk een selfie probeerde te maken met zijn vrienden én een kameel, had-ie nooit verwacht dat de foto de hele wereld over zou gaan. Op de geniale foto lijkt het net alsof de kameel lacht. Farouk postte de foto op Facebook en al gauw pikte de ene na de andere site zijn vrolijke foto op.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 17.24.28

Niet goed bij zijn hoofd
De meest bizarre selfie van 2014 is zonder twijfel die van deze Libanese man. Hij groef zijn overleden moeder op – ja, echt waar – omdat hij nog een keer met haar op de foto wilde. Dit is slechts een deel van de foto. Wiens maag sterk genoeg is, kan het (bijna) gehele kiekje hier bekijken.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 17.59.02

Hilarisch: Kim op de vlucht
Kim Kardashian wilde een leuke selfie te maken met een olifant, maar daar dacht het dier iets anders over. Hij greep met zijn slurf naar haar haar, waarna ze geschrokken wegstoof. En laat Kim nou juist op dat moment niet de enige zijn geweest met een camera.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 16.56.19

Schermafbeelding 2014-12-03 om 16.57.00

NIEUWS | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | DE LIJSTJES VAN 2014

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer de lijstjes van 2014

Lees dit ook even

Please update your browser