Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lichaamsdelen van geaborteerde baby's te koop in VS

Het Nederlands Dagblad bericht vandaag over een Amerikaanse arts die organen, weefsel en lichaamsdelen van geaborteerde baby’s uit de abortuskliniek waar ze werkt, te koop aanbiedt.

| Noraly Terbijhe

‘Weefsels’ kosten tussen de dertig en honderd dollar; de hoofdjes zijn het duurst.

Undercover
De abortuskliniek Planned Parenthood wordt ervan beschuldigd lichaamsdelen van geaborteerde baby’s te verkopen. Dinsdag dook een video op waarin arts, dr. Deborah Nucatola, die bij de kliniek werkt, organen van geaborteerde baby’s te koop aanbiedt aan acteurs die zich voordoen als medewerkers van een biomedisch bedrijf. De video werd juni vorig jaar undercover gemaakt in een restaurant in Californië.

Dertig tot honderd dollar
In de video vragen de acteurs de arts naar de kosten van lichaamsdelen van geaborteerde baby’s. De arts spreekt niet van lichaamsdelen maar van ‘weefsels’, die tussen de dertig en honderd dollar kosten.

Onderzoek naar de praktijk
De video heeft in Amerika geleid tot ophef in het Congres. Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Republikein John Boehner, heeft een onderzoek naar de werkwijze van de praktijk aangekondigd. Volgens Eric Ferraro, van de afdeling communicatie van Planned Parenthood, stelt de kliniek de ‘weefsels’ alleen ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Nederlands Dagblad | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

CarolineCaroline

http://www.salon.com/2015/07/16/what_the_planned_parenthood_hoax_really_proves_right_wing_extremists_have_no_qualms_about_destroying_peoples_lives/Niet altijd gelijk alles geloven wat je leest/ziet.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser