nieuws

Lichaam Anne Faber (25) gevonden in Zeewolde

Lichaam Anne Faber (25) gevonden in Zeewolde

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is gevonden bij het Nulderpad in Zeewolde. De verdachte heeft in een verklaring aan de politie de plek aangewezen.

| Marloes van Wijnen

Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het gemeentehuis in Zeewolde.

Lees ook
6 x vragen en antwoorden over de verdachte in de zaak Anne Faber

Uitspraken persconferentie Zeewolde
Gisteravond gaf verdachte Michael P. directe informatie over de locatie van het lichaam van Anne. Op basis daarvan zijn teams meteen gaan zoeken in het gebied rondom het Nulderpad. Ook werd haar familie direct ingelicht. In datzelfde gebied is haar lichaam vandaag gevonden.

Zoektocht
Anne Faber (25) uit Utrecht verdween twee weken geleden, op vrijdag 29 september, na een fietstocht. Haar familie schakelde de politie in nadat Anne de dag na haar verdwijning niet op kwam dagen bij een afspraak in Amsterdam. De politie verspreidde een opsporingsbericht en startte een grootschalige zoektocht.

Verdachte
Eerder deze week werd de 27-jarige Michael P. aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing. De man zit een lange celstraf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar. Hij verblijft in de forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. De verdachte blijft veertien dagen langer vastzitten, zo heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

Lees ook
Lianne (28) over Anne Faber: ‘Konden we nog maar zorgeloos door het donker fietsen’

NIEUWS

Bron: LINDAnieuws | Foto: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser