nieuws

Lianne (28) over vlogbreakup van Enzo en Dee: ‘Ga alsjeblieft effe offline leven'

Lianne (28) over vlogbreakup van Enzo en Dee: ‘Ga alsjeblieft effe offline leven'

Vlogger Enzo Knol en Dee gooiden hun breakup gisteren op YouTube. Lianne Marije Sanders, medeauteur van ‘Zeik Niet Zo – het echte leven van de millennial’, verbaast zich over haar generatiegenoten.

| Lianne Marije Sanders

Hi Dee, wat een gedoe joh, zo’n break-up in een vlog. Ik heb de gehele tien minuten uitgekeken van jullie video en dacht eigenlijk maar twee dingen.

1. Wat erg. 2. Wat erg dat ik dit kijk.

Lees ook
De liefde is voorbij tussen vlogger Enzo Knol en vriendin Demira

Ik word bijna dertig en dan zit je toch een stuk minder lekker in de digitale wereld dan jij met je twintig jaar. Zo sta ik er nog steeds van te kijken dat je je kunt aanmelden met je Facebook-account om de uitslag van je soatest te zien. Dus een vlog waarin je met de godganse wereld deelt dat je relatie uit is, dat vond ik nogal wat.

Zelf heb ik een tijdje gedatet met een jongen die twitterde. Hij had ongeveer 1.650.000 minder volgers dan jouw ex. Maar de 5000 die hij bij elkaar had weten te schrapen, waren betrokken. Hij maakte ons ‘Twitter Official’ toen we wat met elkaar kregen. De mensen op Twitter vonden ons namelijk een leuk stel. Nu moet ik er niet vergeten bij te zeggen dat hij vier jaar jonger is, dus je begrijpt: een generatiedingetje. Maar goed, ik was verliefd en blij, dus vond het allemaal wel prima. Het hield me jong, dacht ik maar zo.

Toen het over was tussen ons, vroeg hij ‘of we daar niet iets mee moesten’. Ik dacht: ja, we moeten spullen uitwisselen en dan wil ik jou nooit meer spreken en ga ik elk meisje dat je na mij zoent bestempelen als ‘bitch’, om haar vervolgens vol walging op te zoeken op Facebook. Maar hij bedoelde: op Twitter.

Dat was wel het laatste waar ik aan dacht. Op het moment dat ik door een break-up ga, wil ik steun van vriendinnen, onredelijk praten over m’n ex, Destiny’s Child luisteren en veel wijn drinken. Op zo’n avond zou ik dan weleens een foto kunnen plaatsen op Instagram waarop ik een ontzettend onafhankelijke vrouw lijk, maar stiekem zit ik dan gewoon thuis met mascaravlekken op m’n dertig jaar oude knuffel.

Maar ja, je bent vlogger of je bent het niet, dus deze dieptepunten horen er dan waarschijnlijk ook bij. Dee, ik vind het knap van je. En hoeveel je ook nog van Enzo houdt, ik zou gewoon even janken, schreeuwen en hem voor kneuzig vloggertje uitmaken tegenover je vriendinnen. Camera uit? Action.

En daarna effe lekker offline leven. Want mijn hemel, je moet er toch niet aan denken dat je de beste man aankomende tijd de hele dag op je tijdlijn voorbij ziet komen? Of dat je, terwijl je een bak stracciatella-ijs zit weg te werken, je druk moet maken over de beste hashtags bij je foto? #happyhappy #whenlifegivesyoulemons. Gaat niemand intrappen. Dus laat die goedbedoelde Pinterest-wijsheden maar even voor wat ze zijn.

Met mijn Twitter-ex is het trouwens helemaal goed gekomen. Wij zijn nog steeds vrienden (het kan dus echt) en wie weet wat de toekomst brengen moge. Met wie hij allemaal zoent, dat weet ik niet – ik kijk niet meer op Facebook. Generatiedingetje.

Lianne Marije Sanders (28) & Suzette Hermsen (29) geven de komende twee maanden om beurten ongevraagd advies aan bekende millennials uit het nieuws. Ook de jonge generatie kloot namelijk maar wat aan. Ze schreven het hilarische boek ‘Zeik Niet Zo – het echte leven van de millennial’ over hoe ze zichzelf door het leven stuntelen, het boek staat nu in alle boekentop10’s.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | COLUMNS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser