Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lezerslijstje

Je kind genderneutraal opvoeden en aanspreken met 'hen': 8 X jullie mening

Je kind genderneutraal opvoeden en aanspreken met 'hen': 8 X jullie mening

Gisteren schreven we over Mika (6) die door zijn ouders genderneutraal wordt opgevoed en wordt aangesproken met ‘hen’ in plaats van ‘hij’. Dat maakte een hoop los bij jullie.

| Laura van der Molen

Verontwaardiging heeft de overhand, dit zijn acht keer jullie reacties op een rij:

1. Sam van Griensven: “Een jongen is een jongen, dus een hij. Een meisje is een meisje dus een zij voor ons. Genderneutraal, persoonlijk vind ik dat het doorslaat. Als ik ooit een kindje mag krijgen en het is een jongen en hij wil op ballet, dan gaat onze jongen op ballet. Andersom: is het een meid en wil ze op voetbal, gaat ze lekker op voetbal. Wil m’n zoon ooit prinses Elsa zijn? Dan is hij die dag lekker prinses Elsa. Hij is een hij en geen hen, dat wel. Punt.”

2. Sjoerd Basie: “Deze ouders hebben dringend professionele hulp nodig en het kind over een aantal jaar jeugdzorg als dit zo doorgaat. Deze mensen zijn knettergek. Eh ja, je geslacht is wel deels gedragsbepalend, hormonen noemen we dat, basic science. De wereld wordt echt steeds gekker met dit soort idioten die onder het mom van vrijheid de wetenschap ridiculiseren.”

3. Nancy Janssen: “Een hen is een vrouwelijke kip.”

4. Carola de Werk: “Ik ben vijftig… zal wel weer vreselijk conservatief zijn, maar snap hier echt niets van. Wat een doorgedraaide toestand.”

5. Eveline Van de Wal-Franken: “Hebben ze dan een zoon, een dochter of noemen ze het dan ‘een zochter’?”

6. Sabine Ruiling: “Wat is genderneutraal opvoeden, ik laat mijn kinderen gewoon kind zijn. Ja ik koop hun kleding, maar ze gedragen zich toch echt als kind. Mijn zoontje speelt met een roze keuken van zijn zus en mijn dochter speelt met de auto’s van mijn zoon. Maar ze zijn toch echt gewoon duidelijk jongen en meisje. Als ze iets niet willen dragen dan melden ze dat zelf wel. Willen ze hun haar wel of niet knippen dan hoor ik dat ook wel. Als mijn dochter (6) haar nagels lakt dan wil mijn zoontje van twee ook. Prima toch. Ze zijn nog klein, laat ze gewoon kind zijn.”

7. Deanne Asmus-Beekvelt: “Ik krijg toch zo langzamerhand steeds meer het idee dat ik in een soort Bananasplit ben beland.”

Lees ook
7 x jullie (kinderen) vinden Sinterklaas veel te spannend

8. Gerda de Haas: “Kunnen we alsjeblieft weer terug naar de tijd van toen. Dan bedoel ik dus de tijd dat een kind als kind werd opgevoed, als meisje mocht je dus net zo goed in bomen klimmen als de buurjongens dat deden en een jongen mocht net zo makkelijk met een pop spelen en werd er gewoon gesproken over hij en zij. Het is toch van de zotte dat je je kind met ‘hen’ aanspreekt ipv hij of zij. Bij mij is een hen een kip en niks anders.”

SNACKS | KINDEREN | LIJSTJE VAN DE DAG | LEZERSLIJSTJE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lezerslijstje

Lees dit ook even

Please update your browser