Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Studenten voor de klas? Scholen nemen noodmaatregelen om lerarentekort op te lossen

Studenten voor de klas? Scholen nemen noodmaatregelen om lerarentekort op te lossen

Basisscholen zetten alles op alles om het dreigend lerarentekort op te vangen, blijkt uit een peiling van de PO-raad. Zo vragen scholen parttime-leraren meer te werken, worden er extra onderwijsassistenten aangetrokken en worden studenten aan de lerarenopleiding alvast voor de klas gezet.  

| Marlie van Zoggel

Voor het nieuwe schooljaar staan nog 1300 vacatures open.

Niemand voor de klas

‘Als deze vacatures niet snel worden vervuld gaan tienduizenden leerlingen in het basis- en speciaalonderwijs hier de gevolgen van merken’, stelt de raad van het primair onderwijs in Nederland. Volgens de PO-raad lukt het veel schoolbesturen dit jaar niet hun formatie rond te krijgen. Dat betekent dat leerlingen na de zomer wel naar school kunnen, maar dat er niemand is om ze les te geven.

Maatschappelijk probleem

Op momenten dat er geen leerkracht beschikbaar is zit er voor schooldirecteuren niets anders op dan klassen tijdelijk samen te voegen of naar huis te sturen. Volgens Rinda den Besten, voorzitter van de PO-raad is dat niet alleen een probleem voor de leerlingen en hun ouders, maar op den duur voor de hele maatschappij: ‘Er moet op korte termijn een oplossing komen, anders krijgt een hele generatie minder goed onderwijs.’

Lees ook
Waarom steeds meer leraressen in basisonderwijs zorgen voor een lerarentekort

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser