Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Leerlingen niet welkom bij kerstdiner om niet-betaalde ouderbijdrage

Leerlingen niet welkom bij kerstdiner om niet-betaalde ouderbijdrage

Op basisschool De Wateringe in Hellevoetsluis zouden aanstaande donderdag ten minste zeven basisschoolleerlingen niet welkom zijn bij het kerstdiner.

| Gaby Boterkooper

Hun ouders hadden de vrijwillige ouderbijdrage van vijftig euro namelijk niet betaald.

Lees ook
Lerares Ingeborg over armoede in klas: ‘Een moeder vroeg afdankertjes van mijn kinderen’

Bedacht
Pas toen het AD contact met de school opnam bedacht de schoolleiding van De Wateringe zich en mochten ineens wel alle kinderen aanwezig zij bij het diner.

Hoge kosten
Volgens ‘buurtouder’ Agnes Oosterboer moeten de kinderen allemaal zelf een gerecht meenemen en zorgt de school alleen voor het drinken. Aan de hoge kosten ligt het dus niet dat de kinderen niet zouden mogen komen, laat ze in het AD weten.

Gepest
Volgens Oosterboer werden de kinderen die de brief ontvingen direct gepest over dat hun ouders arm zijn. “Nu worden ze gestraft voor iets waar ze niets aan kunnen doen. Ik hoorde ook dat er kinderen zijn die boos zijn op hun ouders omdat die niet betaald hebben. Hoe leg je je kind uit dat je elke maand eigenlijk net geld te kort komt?”

Oplossing
Oosterboer bedacht samen met één van de ouders een oplossing voor de kinderen die niet welkom zouden zijn op school tijdens het diner. Donderdagavond zal er in de buurtkamer, een gebouwtje naast de school, een gratis toegankelijk kerstdiner worden houden voor de kinderen die op De Wateringe niet welkom zijn.

Niet verplicht
Er mag door scholen overigens een bijdrage van ouders gevraagd worden, maar ze mogen ouders hiertoe niet verplichten.

NIEUWS | KINDEREN | OPMERKELIJK | ETEN & DRINKEN | KERSTMIS | GELD

Bron: AD.nl | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Angeline VerheijdenAngeline Verheijden

"vrijwillig"verplicht Laat me niet lachen. Je kinderen krijgen een "groene"brief in eenvolle klas uitgereikt met de nodige preek erbij en de hele school weet dat jij de ouderbijdrage niet hebt betaald.Geen kerstdiner,geen schoolreisje .Hoezo kinderen dubbel gepakt. En de toenmalige staatssecetaris Dekker maar volhouden dat het echt "vrijwillig"is.Wat een gotspe

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser