Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Leerkrachten van scholen in Oss herdenken slachtoffers verkeersdrama met stille tocht

Leerkrachten van scholen in Oss herdenken slachtoffers verkeersdrama met stille tocht

Tientallen leraren verzamelden zich vanmiddag bij basisschool De Korenaer, de school van de vijf kinderen die bij het treinongeval in Oss betrokken waren. 

| Marloes van Wijnen

Ze wandelden samen in een stille tocht naar de gedenkplek die is ontstaan bij de overweg waar de tragische aanrijding tussen een trein en een stint gisteren plaatsvond.

herdenking Oss leraren

Herdenken

Volgens Sandra Beuving van scholenorganisatie Saam is het initiatief om te herdeken genomen door het personeel van De Korenaer. Leraren en leraressen van andere scholen in Oss sloten zich daarna al snel aan. “Er was behoefte aan een gezamenlijke herdenking”, aldus Beuving. De leerkrachten legden bloemen neer op de gedenkplek waar sinds donderdag de slachtoffers massaal worden herdacht. De weg is afgesloten vanwege het rouwende publiek dat nog steeds blijft toestromen.

Leraren houden herdenking in Oss

Leraren houden herdenking in Oss

Aangepast schoolprogramma

Het ongeval op de overweg kostte vier kinderen het leven. Hun begeleidster van de voorschoolse opvang en een ander kind raakten zwaargewond. Basisschool de Korenaer opende vanochtend weer haar deuren. De school hanteert een aangepast programma. Ook is er slachtofferhulp aanwezig.

Leraren houden herdenking in Oss

Lees ook
Dit weten we tot nu toe over het tragische verkeersdrama in Oss

NIEUWS | FOTOSERIE | VERKEERSDRAMA

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser