Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vier jaar cel en tbs voor oud 'Holland's Got Talent'-finalist vanwege kindermisbruik

Vier jaar cel en tbs voor oud 'Holland's Got Talent'-finalist vanwege kindermisbruik

De rechtbank heeft de 26-jarige Lars de R. uit Krommenie veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden vanwege seksueel misbruik.

| Yara Mureau

Hij heeft jongetjes in India, Kroatië en Nederland aangerand.

Gevangenisstraf

De R. is bekend van Holland’s Got Talent, waar hij tot de finale kwam met zijn gitaarspel. Het misbruik heeft zich voorgedaan in een periode van acht jaar. De gitaarvirtuoos reisde in die acht jaar drie keer naar India, waar hij naar eigen zeggen seksuele contacten had met vier jongens. De rechter merkte op dat hij dat tegen betaling deed en hij dus een sekstoerist was. “Een volwassen man die geld aanbiedt aan arme kinderen voor sex.” Ook andere slachtoffers haalde hij over met geld of speelgoed.

Slachtoffers

Met het Kroatische jongetje had De R. al sinds 2010 contact, toen het kind pas vijf jaar was. De R. misbruikte de Nederlandse slachtoffers vaak als hij gitaarles gaf en toen hij activiteitenbegeleider was in een Amsterdamse speeltuin. De kinderen gaven wel aan dat ze niet wilden en stribbelden tegen, zo blijkt onder meer uit videobeelden, maar De R. zette dan toch door. De R. noch zijn advocaat waren bij de uitspraak aanwezig.

Lees ook
OM eist zes jaar cel en tbs tegen oud ‘Holland’s Got Talent’-finalist voor kindermisbruik

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser