Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom veel mensen de lachband irritant vinden, maar series 'm toch nog gebruiken

Waarom veel mensen de lachband irritant vinden, maar series 'm toch nog gebruiken

We kennen ‘m allemaal: de lachband. Ben je naar een komedie aan het kijken, hoor je ineens gelach. Irritant, maar toch verdwijnt het niet.

| Yara Mureau

Maar waarom niet? De Standaard zocht het uit.

De lachband

Friends, The big bang theory en Young Sheldon, allemaal series waar die lachband op de achtergrond met je ‘meelacht’. Maar wat is de meerwaarde van die lachband? Twee redenen. 1. zodat je als kijker (of luisteraar) weet wanneer je moet lachen, en 2. om jou het gevoel te geven dat je niet alleen lacht. Zo schrijft de Standaard dat uit onderzoeken is gebleken ‘dat mensen makkelijker lachen in een groep, dan alleen’.

Toch irritant

Maar er zijn genoeg mensen die die lachband vreselijk vinden. Toch begrijpt Tim van Aelst, de man achter Benidorm Bastards en Hoe zal ik het zeggen, die lachband wel. “Horen lachen doet nou eenmaal lachen”, zegt hij tegen de krant. Toch gebruikt hij de lachband in zijn eigen programma’s niet. “Ik voelde me vroeger beledigd door die lachband. Alsof ik zelf niet kon beslissen wanneer ik iets grappig vond.”

Lees het hele artikel over de lachband in de Standaard of op Blendle (€).

Lees ook
Van griezelig spookhuis tot gemene elite-tieners: 7 x series die je wil zien in oktober

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: de Standaard | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser