Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Kunstenaars nemen omstreden H&M-foto met zwart jongetje onder handen

Kunstenaars nemen omstreden H&M-foto met zwart jongetje onder handen

De rel rondom het zwarte jongetje in een ‘apentrui’ van H&M blíjft trending. Op social media verschijnen nu kunstwerken van kunstenaars die de omstreden foto bewerkt hebben.

| Justine Wouterson

Hiermee steken ze het jongetje een hart onder de riem en geven ze H&M een dikke middelvinger.

Lees ook
Ouders H&M-modelletje verhuizen om kinderen te beschermen

Koning
De foto is op verschillende manieren onder handen genomen, maar er valt zeker een rode draad te spotten in de kunstwerken. Nagenoeg alle kunstenaars veranderden de vijfjarige Britse Liam in een koning. Zo kreeg hij meermaals een kroon op zijn hoofd en is in de omstreden tekst Coolest monkey in the jungle het woord ‘aap’ verruild voor ‘koning’.

“Born A King” 👑✊🏿 #artlife #artofrahiem #king #pastels #blackart

A post shared by R A H I E M (@rahiem_milton) on

✌🏿🌻 #hm #hmracist

A post shared by BETA 🖌 (@beta_meches) on

Ophef
Nadat H&M de foto in haar Britse webshop plaatste, kreeg de Zweedse keten de halve wereld over zich heen. Beroemdheden reageerden geschokt op de ‘racistische’ foto en rapper The Weeknd, die een samenwerking had met H&M, besloot deze direct te stoppen. H&M was zelfs genoodzaakt om al haar filialen in Zuid-Afrika te sluiten omdat deze bestormd en vernield werden door boze betogers.

Sorry blijkt niet voldoende
Zelfs een reactie van Liams ouders, die zelf zeggen de modefoto niet als racisme te zien, haalde niets uit. Nog steeds roepen veel mensen op tot een boycot van de keten, die inmiddels diep door het stof gegaan is.

Liam’s ouders maakten gisteren bekend dat zij vanwege de ophef geen dag meer rust hebben. Omwille van de veiligheid van hun kinderen hebben zij besloten om te gaan verhuizen:

NIEUWS | MODE | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND

Bron: Indy100 | Foto: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser